Campionate

ITALIA - MACEDONIA DE NORD. Jorginho, devastat după ratarea calificării la Mondial: „Acele două momente mă vor bântui toată viața!”

+16 Foto
Jorginho, devastat după ratarea calificării la Mondial Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 martie 2022

Italia va vedea de acasă al doilea Campionat Mondial la rând, după un șocant 0-1 cu Macedonia de Nord. Jorginho (30 de ani) nu poate trece peste eliminarea șocantă de la baraj. 

Mijlocașul celor de la Chelsea și-a adus aminte la finalul partidei cu Macedonia de cele două momente cheie când Italia se putea califica la Campionatul Mondial încă din grupe: partidele cu Elveția, la care acesta a ratat două lovituri de la 11 metri, una chiar în minutul 90 al meciului decisiv.

„Este dificil de explicat, este dificil să găsesc răspunsuri. Doare, doare foarte rău. Ne-am creat multe ocazii, am dominat partida, dar nu am reușit să finalizăm. Este realitatea pe care trebuie s-o acceptăm. Mereu am etalat un joc bun, dar în ultimele meciuri am avut probleme în fața porții. 

Sincer, este greu să acceptăm adevărul. Mă doare când mă gândesc la cele două penalty-uri ratate. Încă mă gândesc la ele și mă vor bântui toată viața, din păcate. Faptul că nu ai reușit să îți ajuți echipa în două rânduri cântărește greu pe umerii tăi. Oamenii ne spun să ținem capul sus și să mergem mai departe, dar este greu”, a declarat Jorginho potrivit gazetta.it.

+16 Foto
Italia - Macedonia de Nord 0-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Cum a ratat Italia calificarea directă la Campionatul Mondial

Pe 12 noiembrie 2021, Italia a ratat incredibil victoria în meciul decisiv cu Elveția din preliminarii. În minutul 90 al acelei partide, la 1-1, Italia a primit un penalty dictat după intervenția VAR. Jorginho, unul dintre specialiștii loviturilor de pedeapsă, a trimis mult peste poartă, ratând șansa de a aduce victoria Italiei. 

Culmea, același Jorginho irosise un penalty și în meciul tur cu Elveția, încheiat 0-0. Mijlocașul rata de la punctul cu var în minutul 53.

Dacă ar fi învins „Țara Cantoanelor”, Italia ar fi fost aproape sigură de calificarea la Mondial, având nevoie doar de un egal în ultima etapă, rezultat pe care l-a și obținut, 0-0 cu Irlanda de Nord.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.