Liga 1

Sacrifică tot pentru baraj? Mișcarea disperată pe care Dusan Uhrin jr. e gata s-o facă la Dinamo

+15 Foto
Dusan Uhrin / Sursă foto: GSP

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 25 martie 2022

Dusan Uhrin a găsit-o pe Dinamo complet nepregătită. Ca s-o repare înaintea barajului pentru menținerea în prima ligă, cehul ar trebui să-i antreneze pe jucători ca în presezon în perioada următoare și să-și scadă astfel șansele de a mai lua puncte în partidele rămase din play-out.

Dusan Uhrin a salvat-o pe Dinamo în sezonul trecut cu un parcurs grozav spre final, cu cinci victorii la rând, dar el a nimerit de data aceasta într-un scenariu cu mult mai complicat. Lotul e mai slab decât era acela de acum un an, iar fotbaliștii pe care îi comandă astăzi sunt lipsiți de putere, nepregătiți, incapabili să lupte pentru salvare.

Uhrin inventează jucători

Cehul a pomenit și în declarațiile publice despre condiția fizică slabă a echipei. În realitate, el a constatat în antrenamente că e dezastruoasă condiția, nu e doar slabă! După ce a revenit la București i-a testat pe fotbaliști și a căutat să amelioreze nivelul pregătirii fizice cu două antrenamente mai tari decât erau de obicei.

Consecința? I s-au accidentat câțiva jucători și abia a reușit să mai alcătuiască un lot pentru partida din campionat cu Sepsi, una pe care „câinii” au încheiat-o la egalitate, 0-0. 

Criza de efectiv a devenit foarte clară spre finalul acelui joc, unul în care Uhrin l-a coborât pe atacantul Irobiso ca fundaș central, fiindcă nu mai avea nici un stoper care să-i completeze apărarea. Dușan a angajat recent și un preparator fizic, după o perioadă în care dinamoviștii au preferat să economisească niște bani și nu au mai plătit vreun astfel de specialist.

Dinamo renunță la luptă sau se târăște în continuare

Cehul e îngrijorat și e chiar încurcat de situație. El crede că ar fi capabil să aducă echipa la un nivel de pregătire decent, însă pentru a repara condiția fizică în timpul sezonului ar trebui să sacrifice rezultatele în partidele care au mai rămas din play-out. 

Antrenorul a observat deja că antrenamentele tari îi obosesc fotbaliștii și cresc riscul accidentării lor. Forțând cu un program pe care echipele normale îl folosesc vara, înaintea campionatului, Uhrin și-ar putea aduce jucătorii în formă pentru barajul de salvare de la retrogradare, însă el ar compromite și puținele șanse care le-au mai rămas „câinilor” de a-și asigura salvarea înaintea barajului.

Au mai rămas șapte etape din play-out și Dinamo e cu nouă puncte în spatele Chindiei, prima formație aflată deasupra liniei ultimelor patru. Retrogradatele direct sunt cunoscute: Gaz Metan și Clinceni, afectate de probleme economice grave și condamnate să nu primească licențe pentru campionatul viitor.

Am vorbit cu Uhrin cu câteva zile în urmă, era foarte îngrijorat de situația aceasta. El nu mai are jucători, îi e foarte greu să mai adune 18 pentru un meci!

-  Florin Prunea

Optimism la Hermannstadt: „Ne batem și cu Dinamo!” 

Dacă Dinamo termină a opta în play-out, pe poziția pe care se află acum, ea va disputa barajul pentru salvare cu a treia clasată din Liga 2. O posibilă adversară ar fi Hermannstadt. 

Sibienii sunt în insolvență și tocmai le-a fost aprobat planul de reorganizare, o condiție pe care o aveau de îndeplinit pentru a căpăta licența pentru sezonul următor din „A”. 

Dani Coman, președintele lui Hermannstadt, e optimist indiferent de numele adversarului din posibilul baraj: „Că va fi Dinamo, că va fi o altă echipă în fața noastră, vom încerca să ne îndeplinim obiectivul, adică promovarea în prima ligă. E diferență de valoare clară între eșaloane, dar am încredere în jucătorii mei că pot obține promovarea”. 

Ca să forțeze revenirea în „A”, Hermannstadt l-a achiziționat în iarnă pe Hora de la UTA, căruia îi plătește 7.000 de euro lunar, un salariu care e mare chiar și pentru prima ligă.

Cu cine mai are de jucat Dinamo

  • Chindia (d)
  • FCU Craiova (a)
  • Mioveni (d)
  • Gaz Metan (d)
  • Clinceni (a)
  • Botoșani (d)
  • UTA (a)

VIDEO Jurnalistul GSP Adrian Florea despre Dinamo: „Un club bolșevic, ajuns să fie condus pe stil bolșevic!”

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.