Nationala

Ovidiu Ioanițoaia, Cătălin Țepelin și Cristian Geambașu, după România - Grecia 0-1

Ovidiu Ioanițoaia, Cătălin Țepelin și Cristian Geambașu comentează România - Grecia

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 25 March 2022

Ovidiu Ioanițoaia (directorul Gazetei), Cătălin Țepelin (redactor-șef) și Cristian Geambașu (editorialist GSP) comentează debutul lui Edi Iordănescu pe banca naționalei României, contra Greciei

FINAL România - Grecia 0-1 | „Finlanda, Bosnia sau Muntenegru, care ne așteaptă la vară în Liga Națiunilor, nu vor fi sub Grecia”

Ovidiu Ioanițoaia: „Inexplicabil, după o primă repriză dezamăgitoare a "tricolorilor", Iordănescu n-a schimbat niciun jucător timp de 15 minute, deși s-ar fi recomandat să renunțe la vreo 5-6! Ulterior, având apa la gât, i-a introdus pe Oct. Popescu, A. Ivan și Fl. Tănase, apoi și pe Mihăilă, dar n-a obținut nici măcar egalarea. Într-adevăr, naționala a ieșit la atac, a pus presiune și a insistat, însă degeaba. Fără efect, grecii apărându-și eroic avantajul de un gol. Am tras nădejde că noul selecționer va da o altă față echipei. N-a reușit, a continuat pe linia lui Rădoi, numai că, iată, moștenirea lăsată de acesta garantează doar eșecuri. Era de datoria lui Edi să știe asta. Era obligat

Cătălin Țepelin: „Am spus înainte de meci că Iordănescu pleacă de la zero. Ei bine, tocmai a coborât la minus 1. Un debut cu 70 de minute fără șut pe poartă nu poate fi un semn încurajator, în ciuda finalului mai energic. Finlanda, Bosnia sau Muntenegru, care ne așteaptă la vară în Liga Națiunilor, nu vor fi sub Grecia. Iar noi nu putem fi mai sus de-atât dacă reconstruim cu „retrași" ca Bordeianu, Camora sau Toșca. E momentul ca Edi să fie mai curajos, altfel paltonul de azi nu va mai fi la modă în toamnă”

Cristian Geambașu: „Amical cu scrâșnet de dinți. Masivul Pușcaș este constant invizibil, Mitriță se stinge repede, Bordeianu propune un fotbal sătesc, Cicâldău profesează confuzia. 60 de minute fără șut pe poartă. Apoi 70. Octavian Popescu este dintr-un posibil viitor mare film, Tănase își păstrează dimensiunea de bun fotbalist de uz intern. „Capetele" lui Rus rămân cele mai mari ocazii ale noastre. O repriză a doua mai bună, dar nu poți înscrie dacă nu șutezi pe poartă. Avem un ritm de joc mai bun, o atitudine mai ofensivă, dar continuă să ne guverneze precipitarea. Înfrângere, să punem frână totuși verdictelor”

Pauză în România - Grecia 0-1: „Entuziasmul nu ține de foame”

Ovidiu Ioanițoaia: „O primă repriză modestă, din filmul căreia am reținut, până la golul lui Bouchalakis, ocaziile irosite de Chiricheș și de Mitriță, dar și golul lui Giakoumakis, inițial validat, apoi anulat pentru ofsaid! Deși echipa Greciei n-a prea amintit de campioana Europei din 2004, ea a părut mai vie, mai coeerentă. Problema naționalei noastre nu e că nu vrea mai mult. Vrea, dar nu poate mai mult. Din păcate, n-are clasă. Ceva mai activi, Mitriță și Camora, sub așteptări Maxim, inexistent Pușcaș. Să intre alții!”

Cătălin Țepelin: „Entuziasmul nu ține de foame, avântul de la început s-a topit repede și ne-a lăsat iar slăbiciunile la vedere. „Triunghiul” care trebuie să dea siguranță, Chiricheș - Rus - Bordeianu, a dat doar emoții. Iar Maxim și Mitriță ne iau ochii pe atac, dar nu se retrag deloc pe benzi și lasă bulevarde stânga-dreapta, de unde a plouat cu pericole spre careu. Avem gloanțe pe bancă, trebuie sa mai aibă și Edi curaj”

Cristian Geambașu:Rațiu, Chiricheș, Rus, Camora. Rețineți această linie de fundași! Pentru că rar s-a întâmplat ca 4 oameni împreună și separat să greșească atât în 45 de minute pentru naționala României, făcând ca grecii Bukalachis și Pelkas să pară un fel de Diogo Jota și Cristiano Ronaldo. Ce coșmar! În rest, câteva lucruri bune în atac marca Mitriță, un Pușcaș tragi-comic și un apetit ofensiv trădat de trupa de iluzioniști a lui Chiricheș. E bine că e doar 1-0 pentru greci la pauză”

Înainte de România - Grecia

Ovidiu Ioanițoaia: „Oarecum neașteptată formula cu care Edi Iordănescu debutează, dar nu știu în ce măsură a fost ea influențată de starea de sănătate a unor jucători. Aș numi surprinzătoare câteva titularizări, în special cele ale lui Rațiu, Bordeianu și Pușcaș. Posibil însă ca împrejurările să-l fi obligat pe Edi să decidă așa. De văzut dacă noul selecționer va reuși să schimbe fața echipei naționale”

Cătălin Țepelin: „Iordănescu o ia de la zero. De la zero realizări ale naționalei în ultimii 6-7 ani, câți au trecut de la ultima calificare. Ce așteptăm acum? Să nu ne mai plângem că nu putem. Să răsturnăm niște calcule. Să inventăm soluții din nimic. Edi are emoții, se vede din primul 11 al debutului. N-are niciun pariu riscant printre titulari, joacă la siguranță. Și ca să aibă pe ce construi nu își permite să plece la drum cu stângul”

Cristian Geambașu: „Ei, locul 67 în clasamentul FIFA, se pregătesc de meciul de pe Da Luz cu Portugalia, baraj pentru calificarea la Cupa Mondială. Noi, totuși cu 20 de locuri mai sus, ne pregătim de un nou început. Așa se spune după eșecuri, un nou început. Selecționer nou, cam aceiași jucători. Asta oferă „bazinul" de selecție. Și mulți răciți, la propriu. Să sperăm că asta nu i-a împiedicat pe jucătorii noștri să vadă cum a luptat Macedonia (de Nord) aseară. Noi vorbim despre dăruire și sacrificiu, Trajkovski și compania le aplică. Poate că de pe aici trebuie schimbat ceva. Ai cuvântul, domnule Iordănescu!”

Echipele de start din România - Grecia:

România: Fl. Niță - Rațiu, Chiricheș, A. Rus, Camora - R. Marin, Bordeianu, - Mitriță, Cicâldău, Al. Maxim - G. Pușcaș
Rezerve: Aioani, Moldovan - Toșca, Drăgușin, Nedelcearu, Sorescu, A. Ivan, Mihăilă, M. Marin, Burcă, Fl. Tănase, Oct. Popescu 
Selecționer: Edward Iordănescu 

Grecia: Vlachodimos - Rota, Mavropanos, Hatzidiakos, Tsimikas - Mantalos, Siopis, Bouchalakis - Limnios, Glakoumakis, Pelkas 
Selecționer: Gustavo Poyet

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.