Nationala

Un nume greu din istoria naționalei, răbufnire în cazul lui Tavi Popescu: „Dacă ești bun, joci! Nu contează anii”

+35 Foto
Octavian Popescu (19 ani) a debutat la prima reprezentativă în amicalul România - Grecia 0-1. Ciprian Marica, fost internațional important, nu crede în alibiul vârstei în cazul jucătorului de la FCSB.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 25 martie 2022

Octavian Popescu (19 ani) a debutat la prima reprezentativă în amicalul România - Grecia 0-1. Ciprian Marica, fost internațional important, nu crede în alibiul vârstei în cazul jucătorului de la FCSB.

Octavian Popescu a intrat pe teren în minutul 62. Într-o jumătate de oră, extrema roș-albaștrilor a luat câteva acțiuni pe cont propriu, a reușit unele driblinguri, dar n-a putut să schimbe radical soarta partidei.

Ciprian Marica, despre Octavian Popescu: „Dacă ești bun, joci! Nu contează anii”

Auzeam unul dintre comentatori afirmând că Tavi Popescu este un jucător cu o vârstă fragilă. Domnilor, depinde cu cine îl comparăm! La 20 de ani, unii sunt titulari pe la Manchester City. Vedem ce însemna Mbappe la 20 de ani, Pedri e la 19 ani titular incontestabil la Barcelona. 

Nu e un impediment vârsta. Ai 19 ani, OK, dar, dacă ești bun, joci! Trebuie să joci! Să nu le dăm jucătorilor noștri senzația că ai timp. N-ai tot timpul din lume!”, a declarat Marica la ProX.

Balint: „Octavian Popescu a avut două faze, de la 35-40 de metri. E puțin”

Trebuie să fim mai echipă, să lase jocul individual, cum au făcut Muntenegru sau Macedonia de Nord. Fotbalistul complet e cel care gândește și joacă repede. La noi, fiecare vrea să iasă în evidență. Octavian Popescu a jucat jumătate de oră, a avut doar două faze, la 35-40 de metri de poartă. E puțin! Tănase, la fel. Arată ceva când intri!

Gabi Balint la Digi Sport

Ne-am dorit un rezultat bun, să prindem curaj. Au fost lucruri care nu au funcționat, dar putem trage anumite concluzii. Prima este că avem cu adevărat de muncă. În prima repriză nu am intrat cu tonusul potrivit. 

O parte dintre băieți au avut trac, nu am avut circulația mingii pe care o voiam, nu am accesat profunzimea. Am avut și o ocazie importantă prin Mitriță. Altfel vorbeam acum dacă ar fi cadrat execuția

Au fost anumite discuții la pauză, am încercat să le dau încredere, să îi stimulez. Cu siguranță că repriza a doua a fost mai aproape de ce ne-am dorit. Am avut altă mobilitate, am generat și câteva momente statice. Cu puțină șansă puteam marca, puteam obține un rezulat pozitiv. 

Edi Iordănescu la Pro X

VIDEO / Dumitru Dragomir, dur cu România: „Fiii ploii!”

>

FOTO / Cele mai tari imagini din România - Grecia:

Citește și alte știri despre echipa națională a României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.