Nationala

ISRAEL - ROMÂNIA. 4 „tricolori” pozitivi cu COVID: 3 dintre ei au jucat cu Grecia » Două convocări de urgență + FRF: „Situație fără precedent”

Echipa României contra Greciei // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 26 martie 2022

Patru jucători din lotul primei reprezentative a României au fost depistați pozitiv la testările COVID și au părăsit cantonamentul naționalei, înaintea amicalului cu Israel, programat marți. Claudiu Petrila (CFR Cluj) și Darius Olaru (FCSB) au fost convocați de urgență.

FRf.ro a anunțat în această dimineață, cu 3 zile înaintea meciului amical cu Israel, de la Netanya, că 4 „tricolori” și un membru al staff-ului tehnic au fost depistați pozitiv cu COVID-19 și au intrat în izolare.

Patru „tricolori”, depistați pozitiv cu COVID-19: trei au jucat în România - Grecia

Este vorba despre mijlocașii Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Florin Tănase, plus „secundul” Florin Constantinovici.

Trei dintre cei 4 jucători, cu excepția lui Deian Sorescu, care a rămas pe banca de rezerve, au jucat aseară, în 0-1 cu Grecia.

>

Răzvan Marin a fost integralist, iar Alexandru Mitriță, titular și înlocuit în minutul 62, când Florin Tănase și-a făcut apariția pe teren. Toți cei 3 au primit nota 5 în caseta tehnică din Gazeta Sporturilor de astăzi pentru prestațiile lor.

Deian Sorescu intrase în cantonamentul naționalei abia vineri dimineața, fiind convocat de urgență din cauza problemelor de efectiv.

FRF caracterizează situația drept „una fără precedent în istoria recentă”

Exceptând cazurile de coronavirus, „mai mulți jucători acuză în continuare simptome de viroză respiratorie sau gripă și nu se pot pregăti normal”, transmite Federația, care caracterizează situația, în informarea oficială, drept una „fără precedent cel puțin în istoria recentă a tricolorilor”, cu cazuri de COVID-19, gripă și viroză înregistrate simultan.

Problemele medicale din lot au provocat convocarea de urgență a doi fotbaliști: Darius Olaru, mijlocaș central de la FCSB, și Claudiu Petrila, mijlocaș stânga, care a fost „promovat” de la U21. Absența lui Olaru de la lot fusese dezbătută intens în ultimele zile.

Mai multe știri despre România - Grecia: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.