Formula 1

Accident terifiant în calificările din Arabia Saudită » Mașina lui Mick Schumacher s-a rupt în două! Prima reacție a pilotului

Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 26 March 2022

Mick Schumacher (23 de ani) a fost implicat într-un accident grav în calificările Marelui Premiu al Arabiei Saudite. Pilotul german a pierdut controlul mașinii și s-a izbit puternic de un parapet. Din fericire, Mick este în afara oricărui pericol, însă nu va lua startul în cursa de mâine.

Pilotul de la Haas a pierdut controlul monopostului în virajul 12 al circuitului de la Jeddah și a lovit puternic un parapet. Ambulanța a venit imediat, iar Schumacher a fost scos din mașină făcută praf. Mick a primit primul ajutor, iar apoi a fost transportat la centrul medical. Pilotul a postat o pe rețelele de socializare o poză cu el după incident și i-a anunțat pe fani că e în afara oricărui pericol.

UPDATE | Mick Schumacher este în afara oricărui pericol, însă nu va lua startul în cursa de duminică

Pilotul german a postat o poză pe contul său de Twitter, alături de mesajul: „Vreau să vă spun că sunt ok. Vă mulțumesc pentru mesajele frumoase. Mașina a fost grozavă, ne vom întoarce mai puternici”.

Cu puțin timp înainte, Formula 1 a anunțat pe contul oficial că germanul nu va lua startul în cursa de duminică.

Mick Schumacher, accident teribil în calificările Marelui Premiu al Arabiei Saudite

Aflat pe locul 9 în Q2, a doua parte a calificărilor, Schumacher a forțat pentru a obține un timp cât mai bun și a rămâne în top 10, dar a pierdut controlul mașinii în virajul 12, au informat cei de la Haas.

Echipa americană a confirmat că Schumacher este conștient și poate vorbi cu medicii.

Mick Schumacher va fi transportat la spital cu un elicopter pentru a efectua controale amănunțite. Pilotul a vorbit cu mama sa, Corina.

„Am vorbit cu mama lui şi am informat-o. El nu are răni vizibile, dar medicii vor să i se facă investigaţii pentru a se asigura că nu are sechele. Impactul a distrus tehnologia digitală, aşa că nu am auzit nimic prin radio, dar ni s-a spus că ea conştient. Maşina este distrusă complet”, a declarat Gunther Steiner, team principal la Haas.

Citește și alte știri din Formula 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.