Volei

Doliu în sportul românesc » A murit Constantin Chițigoi, unul dintre marii voleibaliști ai României

Constantin Chițigoi / Sursă foto: CSA Steaua Steaua

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 28 martie 2022

Constantin Chițigoi, fost mare voleibalist al României, a încetat din viață luni, la vârsta de 72 de ani. Clubul Steaua, unde acesta a activat ca jucător și antrenor, a confirmat decesul. 

„Constantin Chițigoi a fost unul dintre voleibaliștii de legendă, jucător și antrenor al Stelei București. Ne-a părăsit la vârsta de 72 de ani. Clubul Steaua își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a fostului mare sportiv și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”, se arată într-un comunicat emis de CSA.

A murit Constantin Chițigoi, unul dintre marii voleibaliști ai României

Constantin Chițigoi a evoluat trei ani la Steaua, între 1974 și 1977, perioadă în care roș-albaștrii au și disputat o finală de CEV Cup, pierdută în fața formației sovietice Elektrotehnika Riga. În prealabil, acesta fusese legitimat și la Rapid (1969-1974).

Ca antrenor, Chițigoi a pregătit selecționata masculină între 1998 și 2001. Totodată, aflat pe banca echipei feminine a Rapidului, a cucerit de patru ori titlul național între 1992 și 1996. Acesta a mai antrenat la Calculatorul București, Elcond Zalău, U Craiova, ProVolei Craiova și Unic Piatra Neamț.

Sunt șocat de vestea primită. Costică a fost unul dintre marii voleibaliști ai României, un om care și-a dedicat toată viața voleiului. Când m-am întâlnit ultima dată cu el era fericit pentru rezultatele obținute de către clubul pe care l-a construit de la zero, Olimpia Titanii. Dumnezeu să-l ierte!

- Sorin Macavei, fost voleibalist, conform csasteaua.ro

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.