Altele

Andrei Drăghici avea probleme la inimă » Concluzia raportului IML în cazul poloistului decedat la 23 de ani

Articol de Remus Dinu  —  luni, 28 martie 2022

Poloistul Andrei Drăghici, care a decedat sâmbătă, la 23 de ani, suferea de o malformație la inimă, potrivit raportului IML

Lumea sportului românesc a fost zguduită sâmbătă, când sportivul de la Dinamo a decedat în timpul meciului cu Rapid, după ce s-a plâns colegilor că se simte rău. Drăghici nu a mai putut fi salvat de medicii aflați la bazin, în ciuda eforturilor acestora depuse timp de aproximativ o oră.

Andrei Drăghici avea probleme la inimă

Sâmbătă seară, trupul lui Andrei a fost transportat la IML, iar acum au sosit rezultatele necropsiei.

Acesta suferea de defect septal atrial, o malformație congenitală a inimii, care este caracterizată printr-o comunicare anormală între cele două atrii la nivelul septului interatrial, potrivit romedic.ro.

Este cea mai comună boală congenitală a inimii, iar printre simptome se numără palpitații, scăderea capacității de efort, oboseală sau infecții pulmorane.

Potrivit csid.ro, defectul septal atrial este prezent de la naștere, dar pacienții rămân, de cele mai multe ori,asimptomatici până în jurul vârstei de 30-35 de ani. Apariția boliii este legată de o predispoziție genetică, mai arată  sursa citată.

Andrei Drăghici visa să prindă „naționala” de polo

Andrei Drăghici s-a născut la Oradea și a fost transferat de Dinamo de la Crișul.

„Iniţial, părinţii m-au trimis la bazin pentru a învăţa să înot. Ulterior, am descoperit polo pe apă, care a devenit pasiunea mea. Joc pe posturile de inter și extremă dreapta, am terminat junioratul la Steaua București. Cu echipa națională am cochetat doar la juniori, la U19 și U17, la naționala mare încă nu am fost selecționat”, spunea Andrei într-un interviu pentru cvmedia.ro, în urmă cu 4 ani.

Am jucat cu el, îl cunoșteam, nu-mi vine să cred. Un băiat extraordinar. Nu-mi amintesc să se mai fi întâmplat o asemenea tragedie în poloul românesc în ultimele decenii. Toată lumea e îndurerată, stupefiată, din câte știu avea analizele la zi.
- Alexandru Matei, președinte FR polo, pentru GSP

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.