Campionate

Bonucci vrea să schimbe sistemul de calificare la Mondial: „E absurd, o adevărată grozăvie”

Leonardo Bonucci (34 de ani) crede că sistemul de calificare la Campionatul Mondial este greșit.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 28 March 2022

Leonardo Bonucci (34 de ani) crede că sistemul de calificare la Campionatul Mondial este greșit. 

Italia a fost învinsă de Macedonia de Nord, scor 0-1, în semifinala play-off-ului pentru Campionatul Mondial. „Squadra Azzurra” a ratat al doilea turneul final mondial consecutiv, iar Bonucci crede că sistemul de calificarea ar trebui modificat.

Leonardo Bonucci: „Sistemul de calificare la Mondial e absurd”

„Noi am jucat totul într-un singur meci. E un sistem absurd. Din păcate, nu a mers cum ne-am dorit, dar formatul rămâne unul nebun. În 90 de minute se poate întâmpla orice. 

Sunt echipe care s-au calificat la Mondial pierzând 4 sau 5 meciuri. Noi rămânem acasă după un singur eșec, venit în minutul 92. E o adevărată grozăvie. 

Nu căutăm un alibi sau scuze în regulament, e clar că puteam mai mult. După triumful de la Euro 2020 am deraiat puțin și ne-am compromis șansele la Mondial”, a spus Leonardo Bonucci, potrivit Goal.

Italia a ratat dramatic turneul din Qatar 

Pe 12 noiembrie 2021, Italia a ratat incredibil victoria în meciul decisiv cu Elveția din preliminarii. În minutul 90 al acelei partide, la 1-1, Italia a primit un penalty dictat după intervenția VAR. Jorginho, unul dintre specialiștii loviturilor de pedeapsă, a trimis mult peste poartă, ratând șansa de a aduce victoria Italiei. Peninsularii au încheiat fără eșec grupa C preliminară, 4 victorii și 4 remize.

Bonucci a exagerat când a vorbit despre echipe calificate „cu 4 sau 5 înfrângeri”. Din zona UEFA, niciuna dintre formațiile cu șanse de Mondial nu a cedat mai mult de două partide.

Citește și alte știri din fotbalul mondial: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.