Stranieri

Decizia luată de Eric Bicfalvi, la 3 săptămâni de când FIFA le-a permis jucătorilor străini să părăsească Rusia

Eric Bicfalvi// Foto: IMAGO / SNA

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 29 martie 2022

Eric Bicfalvi (34 de ani) nu pleacă din Rusia. A preluat banderola de căpitan de la Kulakov după plecarea ucraineanului și își dorește să joace pentru Ural până la sfârșitul contractului, pe 30 iunie 2023.

De peste trei săptămâni, din 7 martie, FIFA le-a permis jucătorilor străini să părăsească Rusia. Până pe 30 iunie, contractele sunt suspendate, iar ei pot evolua în alte țări în această perioadă. 

Krasnodar a rămas fără toți străinii 

Înainte de război, erau 120 de străini în prima ligă rusă. Au plecat o treime, 39. Trei cluburi au suferit cel mai mult: 

  • Krasnodar. Toți (nouă din nouă) au profitat de regula FIFA, renunțând temporar la verzi. 
  • Rubin Kazan. A rămas numai tunisianul Talbi (din 8). 
  • Rostov. Doar gambianul Sow a continuat (din 7). 

În schimb, patru grupări și-au păstrat toți „stranierii”: ȚSKA (9), Spartak (8), Ufa și Soci (câte 7)

Eric Bicfalvi, golgheter de cinci sezoane 

La Ural, numărul lor s-a înjumătățit. Mai sunt patru din opt. Eric Bicfalvi, plus polonezul Augustyniak, croatul Miskici și sârbul Dinga. Aceștia au rămas în lotul portocaliilor și se pregătesc pentru următoarea etapă, pe 3 aprilie, deplasarea de la Moscova cu ȚSKA. 

Ural l-a pierdut pe fostul căpitan, fundașul dreapta ucrainean Kulakov, dar l-a păstrat pe cel mai important jucător. Bicfalvi. Din ianuarie 2017 la Ekaterinburg, blondul decar e golgheter de cinci sezoane al echipei antrenate acum de fostul internațional rus Igor Șalimov. 

42 de goluri și 15 pase decisiveare Eric Bicfalvi la Ural în 141 de meciuri jucate în toate competițiile

Și, din 26 februarie, de la reluarea campionatului, după despărțirea de Kulakov, Bicfalvi a purtat banderola în cele patru meciuri disputate. 

Eric Bicfalvi va avea 35 de ani în 2023 

Președintele clubului, Grigori Ivanov, a confirmat: „Bicfalvi rămâne, sunt sigur când spun acest lucru. Joacă meci de meci, e căpitanul nostru. De ce ar pleca?". 

Atacantul nu vrea să rupă legătura cu Ural. Mai are contract până pe 30 iunie 2023 și își dorește să continue încă un sezon. Să-și încheie cariera la formația pentru care a jucat cel mai mult. Va avea 35 de ani în 2023. 

VIDEO. Daniel Niculae și perioada de la Kuban Krasnodar: „A fost un șoc transferul în Rusia! În prima săptămână am vomitat zilnic”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.