Campionate

Rusia merge cu o propunere-șoc la congresul FIFA » Se bazează pe 3 cazuri precedente

Reprezentanții Federației de fotbal din Rusia vor merge la Congresul FIFA de pe 31 martie cu propunerea de a muta naționala în zona asiatică.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 30 martie 2022

Reprezentanții Federației de fotbal din Rusia vor merge la Congresul FIFA de pe 31 martie cu propunerea de a muta naționala în zona asiatică a preliminariilor. 

Rusia este izolată total în fotbalul internațional, iar tot mai multe voci cer dezafilierea Federației de la Moscova. Varianta va fi discutată joi, 31 martie, într-un congres FIFA în care rușii au propria cerere. 

Rusia vrea să părăsească UEFA

Rusia se gândește serios să facă un pas spre Asia și să evolueze, când va primi acceptul revenirii în fotbalul internațional, în preliminariile din acea zonă. 

Șefii Federației consideră că țările asiatice ar fi mult mai primitoare decât cele europene, informează publicația Sport24. În plus, biletul spre Campionatul Mondial ar fi mai ușor de obținut, în fața unor adversari de calibru inferior. 

Rușii sunt optimiști că cererea lor va fi acceptată. Se bazează pe trei precedente. Israel și Kazahstan s-au mutat din zona Asia către UEFA, iar Australian din Oceania către Asia. 

Asia, 4 locuri și jumătate la Campionatul Mondial 

Pentru Campionatul Mondial din Qatar, Asia trimite direct 4 naționale (Iran, Coreea de Sud, Japonia și Arabia Saudită), pe lângă țara-gazdă. Încă una, câștigătoarea barajului Emiratele Arabe Unite - Australia, va disputa un meci suplimentar de baraj împotriva ocupantei poziției a 5-a din preliminariile sud-americane.

13locuri au reprezentantele UEFA rezervate la Campionatul Mondial

Citește și alte știri din fotbalul mondial:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.