Nationala

„Edi, să vii cu placa asta la club, nu la națională!” » Panduru desființează discursul lui Iordănescu și trage un semnal de alarmă

Edi Iordănescu // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 30 martie 2022

Basarab Panduru (51 de ani) nu agreează discursul lui Edi Iordănescu (43). El consideră că selecționerul României nu mai are timp să pună la punct echipa pentru meciurile din Nations League. 

Edi Iordănescu și-a început mandatul de selecționer cu două meciuri amicale: 0-1 cu Grecia, 2-2 cu Israel. Pentru reprezentativa de seniori a României urmează 4 meciuri oficiale, în Nations League, programate între 4 și 14 iunie.

După remiza din Israel, Basarab Panduru l-a avertizat pe selecționer că nu mai are timp să pregătească echipa pentru duelurile oficiale din luna iunie, unele extrem de importante, întrucât Edi Iordănescu are ca obiectiv intermediar al contractului câștigarea grupei din Nations League.

Basarab Panduru: „Nu mai ai timp să muncești, Edi!”

„Discursul lui este de antrenor de echipă de club. Are impresia că mâine are antrenament, și că de mâine până în iunie tot muncesc, se antrenează. Păi nu mai ai nimic, doar două zile înainte de 4 meciuri. Asta, cu munca, e o placă pe care o pui la echipa de club.

Cum crezi că vede jucătorul un antrenor care poate pleca după 3 luni? Care vine pentru 2-3 luni și care spune că «trebuie să muncim»? Nu mai ai, Edi, timp să muncești! Mâine nu ai antrenament. Nu mai poți să ieși pe teren cu jucătorii, să-i așezi, să le arăți fotbalul pe care-l ai în cap.

Din păcate pentru el, și chiar îmi pare rău, nu i-a avut pe toți valizi din prima până în ultima zi”, a declarat Panduru la Orange Sport.

Programul României în Nations League

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Mi-aș fi dorit să îi cunosc mai bine pe jucători. Au fost jucători pe care i-am văzut când au venit, apoi când am plecat spre aeroport, pentru că au stat în cameră, primeau mâncare la ușă și nu am avut interacțiune cu ei. 

În fiecare zi pregăteam antrenamentul, iar a doua zi trebuia să schimbăm totul, pentru că se modifica numărul de jucători. Am avut jucători cu probleme, COVID, viroză... nu a fost ușor. 

A fost foarte greu pentru grup, mi-aș fi dorit să discut mai mult cu ei, să îi cunosc mai bine, să putem pregăti mai în detaliu jocurile și să se obișnuiască cu stilul meu, cu felul meu de a fi.

- Edi Iordănescu, după meciul cu Israel 

VIDEO. Iosif Rotariu: „Nu lipsa anumitor jucători a determinat rezultatul cu Israel”

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.