Handbal

Florentin Pera nu pleacă din Rusia: „Oamenii sunt prietenoși. Nu am dreptul să îi dezamăgesc” + ce probleme au apărut în urma războiului

FOTO: Facebook @whccskaeng

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 30 martie 2022

Florentin Pera (42 de ani) nu va renunța la postul de antrenor al lui ȚSKA Moscova, vicecampioana Rusiei la handbal feminin.

Florentin Pera a ajuns la ȚSKA Moscova, deținătoarea titlului în Rusia, vara trecută. Sezonul acesta a câștigat, din nou, lupta cu rivala Rostov-Don. În ciuda faptului că formația lui a fost exclusă din cupele europene, antrenorul român nu ia în calcul o plecare.

Florentin Pera: „Rușii sunt destul de prietenoși”

„De ce să nu spun că aici nu am avut probleme deosebite cu aclimatizarea şi adaptarea. Din prima zi, staff-ul clubului a făcut tot posibilul pentru a-mi face şederea în Rusia mai uşoară.

Sezonul acesta Superliga rusă are un nou format, aşa că nu am vizitat multe oraşe. Din cauza faptului că aeroporturile din oraşele sudice sunt acum închise, călătoriile noastre la meciurile în deplasare au adăugat culoare. 

De exemplu, pentru a ajunge la Krasnodar, pentru meciul final al etapei preliminare, a trebuit să zburăm patru ore până la Stavropol, iar de acolo a trebuit să luăm un autocar. Şi pentru a ajunge acolo în aprilie, pentru Final Four-ul Cupei Rusiei, vom merge cu trenul. Cred că va fi o experienţă interesantă.

Cât despre ruşi, pot spune că toţi sunt destul de prietenoşi, indiferent în ce oraş ne aflăm. Încerc să construiesc o comunicare cu ei în limba rusă, ceea ce facilitează doar stabilirea contactului şi destul de des îi face să zâmbească”, a spus Floren Pera, potrivit News.ro.

Florentin Pera rămâne în Rusia

„De-a lungul carierei mele, nu am cedat niciodată în momentele dificile. Nu este stilul meu să renunţ la jumătatea unui loc de muncă şi să plec doar pentru că lucrurile nu merg aşa cum te aştepţi. M-am confruntat cu diverse dificultăţi, fie că a fost vorba de epidemii sau de întârzieri la plata salariilor de câteva luni. Dar acesta nu este un motiv să renunţi. 

Aici, la ŢSKA, din prima zi toţi au fost foarte amabili cu mine şi au încercat să facă totul pentru a mă putea concentra exclusiv pe munca mea, fără a fi distras de niciun factor extern. Este foarte important pentru mine ca familia mea să fie lângă mine, să se simtă confortabil aici şi să le placă să fie în Rusia. 

Îmi respect obligaţiile din contract faţă de club şi sunt hotărât să-mi continui munca la ŢSKA. În plus, simt o mare responsabilitate faţă de jucătoare. Cred că nu am dreptul să șe dezamăgesc şi să le las într-o situaţie atât de dificilă”, a concluzionat Pera.

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.