Nationala

Lobonț, băgat în ședință la FRF, după umilințele de la U20: „Nu e în regulă!”

Bogdan Lobonț // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 30 March 2022

Mihai Stoichiță (67 de ani) a analizat situația reprezentativei U20 a României, învinsă în ultimele două meciuri jucate, 1-2 cu Norvegia, 0-5 cu Elveția. „Aștept să facem o analiză”, transmite directorul tehnic al FRF.

De la înființarea din finalul anului 2020, naționala U20 a României a pierdut 5 dintre cele 8 meciuri jucate. Patru dintre înfrângeri au venit la scoruri umilitoare: 1-6 cu Anglia, 0-4 cu Germania, 0-7 cu Italia și 0-5 cu Elveția, ultima consemnată în urmă cu două zile.

Ca atare, Comisia Tehnică din cadrul FRF solicită o analiză a parcursului „elevilor” lui Bogdan Lobonț. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, dezvăluie că selecționerul s-a plâns de mentalitatea și atitudinea fotbaliștilor.

Mihai Stoichiță îl bagă în ședință pe Lobonț din cauza parcursului naționalei U20

„Am vorbit cu Lobonț, spunea de probleme de mentalitate, de atitudine. Nu e în regulă să persiste situația asta. Se adună rezultate care deranjează. Au 3 meciuri câștigate și 5 pierdute. Hai, le-ai pierdut că ai jucat cu echipe bune, din zona «fierbinte» a fotbalului. Nu e o competiție, ci o înșiruire de meciuri amicale pentru acumularea de experiență.

Adevărul e că jucătorii care au scos capul deja în fotbalul românesc, pasibili de selecționare la echipa lui «Lobby», au fost la U19.

Vreau să fiu cât mai lucid, cât mai exact în apreciere, dar nu e bine. E și chestie de imagine. Acceptând să joci în tricoul României, trebuie să suferi, să te dăruiești, să ai abilitatea de a repara momente ale jocului care pot duce la diferențe foarte mari.

Aștept să facem o analiză a tot ce s-a întâmplat, trebuie neapărat să tragem niște concluzii”, a spus Stoichiță la Pro X.

Ultimul meci câștigat de naționala U20, 2-1 cu Polonia, a avut loc în octombrie 2021.

8:27este golaverajul naționalei U20 în cele 8 meciuri jucate de la înființare. O medie de 3,37 goluri primite / meci!

Mai multe știri despre reprezentativele României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.