Nationala

Familia lui Camora, afectată de mesajele discriminatorii ale ultrașilor: „De ce nu te vor?”

Mario Camora/ foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 30 martie 2022

Mario Camora (35 de ani), căpitanul de la CFR Cluj, a intrat în istoria fotbalului românesc, după ce a devenit primul jucător naturalizat care joacă la naționala României. Fundașul de origine portugheză, aspru contestat de ultrași, a povestit cum a trăit familia sa debutul lui la națională.

Camora a debutat pentru România împotriva Islandei, în barajul pentru calificare la Campionatul European, pierdut de „tricolori” cu 2-1, în octombrie 2020.

Mario Camora: „E greu să explici unui copil de ce nu te vor oamenii”

„Eu nu am ales naționala ca să mă transfer după la Barcelona. Sunt mândru că sunt român și am ajuns la națională. Alții își doresc toată viața, dar nu au această oportunitate. Le mulțumesc celor de la Federație și lui Mirel pentru că au avut încredere în mine.

Pe mulți colegi îi știam foarte bine, că am jucat împotriva majorității lor. Chiar și împotriva celor care erau afară, Chiricheș, Toșca, Niță. Am fost primit foarte bine, asta m-a ajutat foarte mult”, a spus Mario Camora la emisiunea „Meciul Vieții”, de la LookSport+. 

Întrebat despre cei care i-au contestat prezența la naționala României, căpitanul celor de la CFR a spus că era pregătit pentru asemenea lucruri. 

„Acesta e prețul pe care îl plătești ca persoană publică. Eu eram pregătit pentru acest lucru. Familia mea a suferit mai mult decât mine. Ei spuneau că sunt OK, dar în interiorul lor nu erau bine. Să ieși la Mogoșoaia și să vezi lumea înaintea meciului că e împotriva ta, nu e ușor. Eu am fost contestat și înainte de meci, înainte să joc. De ce? A fost întrebarea pe care mi-am pus-o.

Copilul cel mare se uita la televizor și era mândru că mă vedea jucând pentru națională. E greu să îi explici unui copil de ce nu te vrea lumea. O să mă duc atât timp cat pot ajuta. Eu sunt român”, a mai spus Mario Camora, potrivit sursei menționate.

7 meciuria jucat Mario Camora în naționala României

Dezbaterea Zilei » Putem spera la rezultate mai bune cu această echipă națională?

>

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.