Stiri extrasport

Gest uriaș făcut de Donny van de Beek, mijlocașul lui Everton » Olandezul pune la dispoziție o casă pentru refugiații din Ucraina

Gest uriaș făcut de Donny van de Beek, mijlocașul lui Everton // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 30 martie 2022

Olandezul Donny van de Beek (24 de ani), mijlocașul celor de la Everton, este unul dintre jucătorii care au oferit ajutor Ucrainei, după ce țara a fost invadată de Rusia, iar mulți oameni s-au văzut nevoiți să își părăsească locuințele.

Coechipierul său, ucraineanul Vitaliy Mykolenko (22 de ani), s-a arătat profund impresionat de gesturile pe care Donny van de Beek le-a făcut în ultima perioadă față de refugiați și a dezvăluit că mijlocașul olandez a oferit o casă persoanelor care au rămas pe drumuri după izbucnirea războiului. 

Vitaliy Mykolenko, despre ajutorul primit de la Everton: „Sunt șocat!”

Vitaliy Mykolenko, fundașul stânga de la Everton, s-a arătat profund impresionat de gesturile făcute de coechipierii săi și de oamenii de la club, care au întins o mână de ajutor încă de la începutul războiului. 

Acesta a declarat că a fost susținut de antrenorul principal, Frank Lampard, și l-a lăudat pe Donny van de Beek, care a închiriat o casă refugiaților ucraineni.

„Sunt recunoscător clubului pentru susținerea din toate părțile. Toată lumea a venit și m-a întrebat cum este familia mea, cum sunt prietenii mei. A doua zi antrenorul mi-a spus: «Dacă ai nevoie de odihnă... dacă ai nevoie de timp, ia-ți timp». 
Au fost multe cazuri. Kinetoterapeutul a spus că are o cameră și că ar putea să găzduiască două persoane. Sunt plăcut surprins!”, a declarat Vitaliy Mykolenko, pentru UA Tribuna.

Donny van de Beek pune la dispoziție o casă refugiaților ucraineni

Vitaliy Mykolenko a fost uluit de gestul făcut de coechipierul său Donny van de Beek, care a hotărât să pună la dispoziție o casă refugiaților ucraineni, care au fost obligați să își părăsească locuințele după invazia trupelor rusești.

„Donny van de Beek, un jucător de talie mondială, a venit și mi-a spus: «Vreau să închiriez o casă pentru oameni, fie în Țările de Jos, fie în Polonia. Îi vom lua de la graniță, îi vom stabili, îi vom caza și vom plăti pentru a le asigura ce au nevoie». Am fost plăcut surprins. Nu știu cum să le mulțumesc acestor oameni”, a adăugat Vitaliy Mykolenko.

4 milioanede oameni și-au părăsit casele de când Vladimir Putin a ordonat trupelor rusești să invadeze Ucraina, potrivit Organizației Națiunilor Unite

VIDEO Fundașul român Mihai Leca a vizitat un batalion ucrainean în Mariupol + Mesaj anti-război

>

Citește mai multe știri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.