Liga 1

Aici se face diferența » Marele avantaj al FCSB-ului înaintea „șocului” cu Craiova

FCSB, echipa lui Gigi Becali, e favorită în „șocul” cu Universitatea Craiova / Sursă foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 31 martie 2022

FCSB, echipa lui Gigi Becali, e favorită în „șocul” cu Universitatea Craiova. A câștigat ambele întâlniri din sezonul regulat și, pe ansamblul campionatului, a dovedit o capacitate mai mare de mobilizare, mai ales în meciurile pe muchie de cuțit. 

Un FCSB - CS Universitatea Craiova e ca o boare de aer primăvăratic după o iarnă grea. Mereu a fost spectacol, adesea și cu goluri multe, dar, cel puțin până acum, aproape întotdeauna s-a încheiat cu victoria roș-albaștrilor când s-a jucat în București.

De când au promovat în Liga 1, în 2014, oltenilor le-au tremurat pur și simplu picioarele în Capitală: 12 meciuri, 10 eșecuri și două remize. Abia când duelul s-a disputat la Giurgiu, în 2020/2021, iar echipa lui Becali a jucat cu mulți „rezerviști”, Universitatea a câștigat cu 1-0. Într-o asemenea constelație, duminică pare a fi rândul unui nou meci de 1, cel mult X.

Chiar dacă, comparând parametrii InStat ai celor două în 2021/2022, egalitatea e prezentă în destule cazuri, iar când apar diferențe, sunt atât de mici încât nu merită luate în seamă!

Unde o domină FCSB pe CS Universitatea Craiova? Totul e mental

Gazeta a analizat meciurile FCSB-ului și ale Universității din această stagiune de Liga 1, iar concluzia este că adevărata diferență, cea de 7 puncte în clasament, își are explicația într-un mental superior al bucureștenilor, vizibil mai ales în meciurile pe muchie de cuțit. FCSB a reușit să transforme în victorie 3 partide în care a fost condusă:

  • 3-1 cu FC Botoșani (acasă), de la 0-1
  • 3-2 chiar cu CSU, la Craiova, meci în care a revenit de la 0-1, cu golul victoriei marcat de Cordea în prelungiri
  • 3-2 cu Chindia (a), deși a fost condusă la pauză cu 2-0!

Florin Tănase et Comp. au mai bifat un spectaculos 3-2 cu FC Argeș, la Pitești, în care au fost egalați la unu, la doi, pentru a da lovitura în ultima secundă (90+4, Dumiter). 

Au, totodată, două remize obținute după 0-1, cu UTA (1-1, d) și cu Sepsi (1-1, a), precum și acel senzațional 3-3 cu CFR, pe Arena Națională, în care au egalat la doi și la trei, Iulian Cristea stabilind scorul final în minutul 90+3.

Oltenii au bifat o singură victorie într-un meci în care au fost conduși pe tabelă: 2-1 cu Rapid, pe Arena Națională. În afara acesteia, alb-albaștrii au reușit doar 4 remize, în dueluri în care adversarul a avut 1-0:

  • 1-1 cu Sepsi (a)
  • 1-1 cu Voluntari (d)
  • 1-1 cu Gaz Metan (d) 
  • 1-1 cu CFR (a), meci în care Gustavo a egalat în ultima secundă!

În schimb, jucătorii lui Laurențiu Reghecampf s-au împotmolit în 4 dueluri în care au deschis scorul:

  • 1-2 cu FC Botoșani (a)
  • 2-3 cu FC Argeș (d) 
  • 2-2 cu FC Botoșani (d)
  • 2-3 cu FCSB (a)

Mentalitatea deficitară, tradusă și-n numeroase cadouri făcute adversarului, i-a costat pe juveți în ambele meciuri cu FCSB din sezonul regulat. La 1-4, pe Arena Națională, Koljic și Mateiu au gafat în aceeași fază, la golul 4 al bucureștenilor, iar portarul Pigliacelli la 1-1 și la 1-2 în returul din Bănie.

  • FCSB - CS Universitatea Craiova se joacă duminică, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, Look Sport și Orange Sport.

FCSB și Universitatea Craiova, echipe „surori” conform cifrelor

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.