Tenis

Mobilizare fără precedent » Ce s-a întâmplat cu jucătoarea din Ucraina afectată direct de război

Lesia Tsurenko / Sursă foto: Twitter@LTsurenko

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 31 March 2022

Ucraineanca Lesia Tsurenko, 135 WTA, a stârnit un val de compasiune, după ce a postat un mesaj dureros pe rețelele sociale. 

„După cea mai grea lună din viața mea am dureri de cap, atacuri de panică și vină constantă pentru războiul din Ucraina. Mă confrunt cu multe provocări. Ca jucătoare provenită din Kiev, nu am efectiv unde să merg. Azi fiecare ucrainean are propria poveste de coșmar. Unde să mă duc acum?”, a scris ea.

La scurt timp distanță, oameni din toate colțurile lumii i-au trimis mesaje, deschizându-și casele pentru sportiva în vârstă de 32 de ani, printre ei și reprezentanți ai unor academii de tenis.

Lesia Tsurenko // foto: Imago Images

Lesia Tsurenko: „Nu am unde să merg! A fost cea mai proastă lună din viața mea”

Războiul din Ucraina afectează din plin sportivii autohtoni. Jucătoarea de tenis Lesia Tsurenko a publicat recent un mesaj răvășitor pe contul său oficial de Twitter.

După meci pierdut în primul tur la Marbella, a anunțat că „nu am unde să merg”, în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Lesia, numărul 23 mondial în 2019, a dezvăluit cu ce dificultăți s-a confruntat în ultima lună, de la startul invaziei Ucrainei, țara sa natală. Sportiva născută în Volodîmîreț, localitate din nord-vestul Ucrainei, nu știe unde ar putea merge acum, în contextul în care Kievul nu este sigur.

Citește și alte știri despre suferințele sportivilor din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.