Liga 1

Chindia Târgoviște - Dinamo 0-2 » „Câinii roșii” RESPIRĂ! Morar și Irobiso aduc prima victorie în deplasare din acest sezon

+24 Foto
Chindia Târgoviște - Dinamo

Articol de Cristi Preda (foto)  —  Friday, 01 April 2022

Dinamo a câștigat la Ploiești, 2-0 cu Chindia, și se apropie la 6 puncte de CS Mioveni, prima formație din afara locurilor de baraj.

Cea mai mare parte a primei reprize a fost lipsită de ocazii importante de poartă. Chindia a aproape să lovească în minutul 21 - șut puțin peste poartă al lui Șerban -, apoi în minutul 40, când șutul lui Doru Popadiuc a trecut puțin pe lângă bara dreaptă a porții lui Eșanu.

Dinamo a replicat în minutul 44. Singur cu Căbuz, Steliano Filip a încercat să trimită balonul peste portarul dâmbovițenilor, dar a fost blocat.

Dinamo a urcat liniile în partea a doua, dar prima ocazie notabilă le-a aparținut gazdelor. În minutul 53, Paul Iacob a trimis cu capul spre poartă, dar Eșanu a respins incredibil! Mingea a revenit la Iacob, care a reluat peste poartă, din cădere.

La un minut distanță, Dinamo a cerut penalty, la aparentul henț al lui Tiberiu Căpușă, dar brigada de arbitri condusă de Andrei Chivulete a lăsat jocul să curgă.

+24 Foto
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)

Mai incisivă, Dinamo a deschis scorul în minutul 66, prin Vlad Morar. Fostul atacant al Gazului a depășit 3 adversari cu driblinguri scurte și a șutat la colțul lung, pe lângă Căbuz.

Chindia a alergat după egalare, dar următorul gol a picat tot în poarta gazdelor. În minutul 81, Irobiso a finalizat centrarea lui Steliano Filip cu o execuție spectaculoasă, din voleu, cu care l-a prins pe contre-pied pe portarul Chindiei.

Trei puncte în vistieria lui Dinamo, care ajunge la un total de 13, 6 sub Chindia și CS Mioveni. Este prima victorie a lui Dinamo după 4-0 cu Gaz Metan Mediaș, succes consemnat pe 18 februarie, și prima victorie în deplasare din acest sezon! 

FINAL » Chindia Târgoviște - Dinamo 0-2

Chindia Târgoviște - Dinamo, echipe de start:

Chindia: Căbuz - Căpușă, Pițian, P. Iacob, Butean - A. Șerban, Popadiuc, Passaglia, Roumpoulakou - Sila, Chunchukov 
Rezerve: D. Moldovan - M. Șerban, Cherchez, Kocic, L. Corbu, Chamed, C. Dinu, Jipa, M. Martac 
Antrenor: Emil Săndoi 

Dinamo: Eșanu - Grădinaru, Aloe, Carp, A. Radu - A. Bani, J. Rodriguez, Pierret, St. Filip - Irobiso, V. Morar 
Rezerve: Cristiano - Ehmann, R. Grigore, G. De Moura, G. Crețu, Buleică, Ivanov, Mihaiu 
Antrenor: Dusan Uhrin

  • Steliano Filip este al 6-lea fotbalist care poartă banderola de căpitan la Dinamo în acest sezon, după Deian Sorescu, Gabriel Torje, Alexandru Răuță, Marco Ehmann și Mirko Ivankovski.

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.