Nationala

FRF îi dă replica lui Gigi Becali: „Tavi Popescu a devenit mult prea devreme o problemă națională”

+35 Foto
Tavi Popescu / Sursă foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 01 aprilie 2022

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, și-a expus punctul de vedere vizavi de criticile primite de Edi Iordănescu din partea lui Gigi Becali, după ce selecționerul l-a folosit doar 10 minute pe Tavi Popescu în amicalul cu Israel, încheiat 2-2.

Octavian Popescu a evoluat în total puțin peste 40 de minute în meciurile amicale cu Grecia și Israel, aspect care a provocat nemulțumirea patronului de la FCSB. În replică, Mihai Stoichiță, mâna dreaptă a lui Răzvan Burleanu, consideră că Tavi Popescu „a devenit mult prea devreme o problemă națională”.

Mihai Stoichiță, replică pentru Gigi Becali: „Tavi Popescu a devenit mult prea devreme o problemă națională”

„Fiecare conducător de club are opinia lui despre jucătorii pe care îi livrează către acțiunile naționalei. Dar totul depinde de ce vrea să facă selecționerul. 

Tavi Popescu a devenit prea devereme o problemă națională. Noi trebuie să fim foarte atenți cum creștem acest copil. Nu știm cum va reacționa la critici, la laude. Trebuie să avem grijă de el, iar antrenorul decide ce, cum și cât joacă jucătorii convocați”, a declarat Mihai Stoichiță, la Pro X. 

E greu să mă mai supăr, dar știți care e problema? Avem zero șanse de calificare, că nu avem valoare. Dar cu Tavi ne calificăm 100%! Pentru că e geniu! Pe genii îi învață îngerii cum să atingă mingea. Când nu-l am pe Tavi Popescu în echipă, mi-e frică! Sunt jucători buni, foarte buni și genii! Tavi e geniu! 

Cum să nu-l bagi pe cel mai bun jucător din România la ora asta? Tu-l bagi 10 minute? Nu sunt subiectiv! Dacă nu-l ai pe Tavi, nu știi ce să faci cu echipa națională! Aici nu mai e vorba de subiectivism! Dar el e un geniu!

- Gigi Becali, joi, despre Tavi Popescu

Mihai Stoichiță, despre prestația „tricolorilor” din amicalele cu Grecia și Israel: „Se dramatizează prea mult”

Întrebat despre evoluția naționalei din cele două partide amicale, 0-1 cu Grecia și 2-2 cu Israel, directorul tehnic al FRF a încercat să scoată în evidență doar aspectele pozitive remarcate, adăugând, pe un ton acid, că „se dramatizează prea mult” după doar două partide.

„Din ce am văzut și eu, cred că se dramatizează prea mult. În a doua repriză a meciului cu Grecia, am avut vivacitate, inițiativă. Nu am reușit să înscriem, dar a existat și o stare de nervozitate. 

Cu Israel a fost invers, am avut o primă repriză bună. Am înțeles de la Edi că au fost mulți jucători care au acuzt dureri musculare. Au fost multe cazuri de viroză și COVID, trebuie să fim extrem de atenți la aceste situații și, pe viitor, să le gestionăm mai bine. Una peste alta, au fost două meciuri amicale în care Edi și-a cunoscut jucătorii mai bine, a spus Stoichiță, conform sursei citate. 

VIDEO Concluziile lui Ilie Stan după debutul lui Edi Iordănescu la națională: „Am avut și momente bune”

>

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.