Liga 1

Cristi Borcea, la 20 de ani de la momentul „Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League”: „Eu nu am spus că intrăm”

Cristi Borcea / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 01 aprilie 2022

Cristi Borcea (52 de ani), fostul acționar al celor de la Dinamo, este și acum ținta ironiilor pentru o declarație emfatică oferită în urmă cu două decenii.

Cea mai cunoscută declaraţie a lui Borcea, „Lăsați-ne să ne pregătim pentru Champions League”, a fost lansată în urmă cu 20 ani, când Dinamo era matematic campioană cu câteva etape înainte de final. Dar „câinii” n-au reuşit niciodată să se califice în grupele Ligii Campionilor, în timp ce FCSB, Unirea Urziceni, CFR Cluj sau Oţelul Galați au făcut-o.

Cristi Borcea: „Eu n-am spus că intrăm, ne-am pregătit și, din păcate, am pățit ce am pățit cu Lazio”

Fostul finanțator din „Ștefan cel Mare” a oferit explicații pentru celebra replică rostită în 2002, oferind apoi o estimare extrem de optimistă:

„Râdeați de mine, vă luați de mine, din 2002…atunci am terminat cu 15 puncte. 

Eu nu am spus că intrăm, ne-am pregătit și, din păcate, am pățit ce am pățit cu Lazio. Mi-aș dori! Orice dinamovist își dorește să-și vadă echipa favorită în Liga Campionilor. Cu un stadion nou, în trei - patru ani, cred că Dinamo va ajunge în Champions League”, a spus Cristi Borcea, conform Prosport.

Trecutul controversat al lui Cristi Borcea

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

VIDEO Cristi Borcea, dezvăluiri inedite: „La penitenciar, era nenorocire când se juca Dinamo - Steaua”

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.