Liga 1

Au și „câinii” clienții lor! Remarcații lui Dinamo în victoria de la Ploiești, a doua în fața Chindiei în acest sezon + s-a strecurat totuși și un „repetent”

+24 Foto
Chindia - Dinamo 0-1 / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 02 aprilie 2022

CHINDIA - DINAMO 0-2. Elevii lui Dusan Uhrin jr. n-au evoluat strălucit, dar au știut să sufere și s-au apropiat la 6 puncte de locul care asigură salvarea directă de la retrogradare. Chindia e „victima” favorită a „câinilor” în această stagiune. Din cele cinci victorii obținute de roș-albi în acest sezon, două au fost obținute împotriva târgoviștenilor. 

După ce au acceptat dominarea adversarului o oră, „câinii” i-au dat lovitură aseară unei potențiale contracandidate la retrogradare. Prima victorie în deplasare pentru Dinamo, atacul și-a făcut treaba, iar portarul Eșanu a fost de netrecut.

Roș-albii au izbutit aseară prima victorie de la întoarcerea pe bancă a lui Dusan Uhrin jr. Iar evoluția lor a semănat, pentru prima oară în 2022, cu cea a unei echipe cu pretenții de a rămâne în prima ligă.

Remarcații lui Dinamo din victoria în fața Chindiei

După ce portarii au gafat pe bandă rulantă în actualul sezon, Dinamo nu a mai avut emoții pe acel post. Asta pentru că Mihai Eșanu, revenit în poarta „câinilor” sub comanda lui Uhrin, a făcut cel mai bun meci al său din acest campionat.

A intervenit decisiv la trei ocazii mari ale Chindiei, iar la final a primit nota 8, ștergând măcar puțin din impresia proastă lăsată la început de sezon.

Tot cu 8 a fost notat și Vlad Morar, autorul golului care a deblocat tabela. Atacantul venit de la Gaz Metan, extrem de activ pe toată durata partidei, a driblat elegant trei fundași de-ai Chindiei și a înscris la colțul lung golul care poate însemna revirimentul echipei.

Revenit la rândul său printre titulari, căpitanul Steliano Filip, utilizat pe postul de mijlocaș stânga, a evoluat aproape fără greșeală, reușind inclusiv un assist. A primit nota 7 din partea Gazetei, aceeași pe care au avut-o și Carp și Irobiso.

A existat și un corijent în tabăra lui Uhrin. Mijlocașul Jonathan Rodrigurz a continuat seria evoluțiilor dezamăgitoare. A fost înlocuit la pauză cu Ivanov, primind nota 4.

Toate notele din Chindia - Dinamo 0-2

S-a rupt și Andrei Radu, emoții cu Morar

Uhrin are mari probleme de efectiv, iar veștile proaste continuă să vină. „Dictonul” niciun meci fără o accidentare s-a aplicat și aseară: Andrei Radu ieșind lovit în minutul 40

Trimis titular în flancul stâng al defensivei, Radu a fost victima unei intrări întârziate a lui Paul Iacob, în minutul 37. N-a putut continua, a fost schimbat cu Moura, de văzut cât va absenta și el.

În startul reprizei secunde, înainte de a marca, și Morar a acuzat o problemă la inghinali, dar a continuat. Doar până în minutul 77, când a fost schimbat, mai ales că terenul devenise foarte alunecos, de la ploaie, și risca o agravare a situației.

FOTO Imagini spectaculoase surprinse în partida Chindia - Dinamo 0-2

+24 Foto
Chindia Târgoviște - Dinamo (foto: Cristi Preda/GSP)

VIDEO Concluziile lui Iuliu Mureșan după Chindia - Dinamo 0-2

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.