Liga 1

FCSB - CSU Craiova 0-2. Noroc oltenesc + eficiență nemțească » Echipa lui „Reghe Meister” a servit un cocktail letal pe Arena Națională. Clasamentul

+56 Foto
FCSB - CSU Craiova, în etapa #3 din play-off //foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 03 aprilie 2022

FCSB - CSU Craiova 0-2. Oltenii au plecat cu toate punctele de pe Arena Națională, după ce au beneficiat de un penalty controversat din acordat de Feșnic, au fost dominați teritorial și au tras de 3 ori pe poartă. Roș-albaștrii așteaptă rezultatul de luni al liderului și își fac griji de acum și pentru locul doi. 

În fața a aproape 25.000 de spectatori, FCSB a început tare meciul, iar în minutul 3 a avut prima ocazie. Servit de Florin Tănase, Octavian Popescu a reluat peste poartă, de la 10 metri.

Atacurile roș-albaștrilor au continuat, iar în minutul 9, Malcom Edjouma a trimis mingea în poartă. Arbitrul Horațiu Feșnic a anulat reușita pentru un henț al mijlocașului, decizie corectă. 

După ce Vinicius a reluat periculos cu capul, în minutul 37, CSU Craiova a dat lovitura pe finalul primei reprize, din penalty-ul acordat de Feșnic după o fază controversată (DETALII).

24.752 de spectatoriau fost prezenți pe Arena Națională

CSU Craiova a dat lovitura dintr-un penalty controversat

Andrei Ivan a intrat în careu, a făcut o fentă, simulând că trage la poartă, a mai înaintat doi metri și a căzut după ce a fost atacat de Iulian Cristea. Tot Andrei Ivan a fost cel care a transformat, fără emoții, penalty-ul.

4 penalty-uria obținut Andrei Ivan în acest sezon, cele mai multe scose de un jucător în ediția curentă

FCSB a forțat după pauză, dar tot oltenii au punctat

La pauză, FCSB a mutat cu Keșeru și Cordea, în locul lui Coman și Edjouma, și a forțat egalarea. Formația roș-albastră a ratat ocazii importante prin Șut (51 și 58), Octavian Popescu (55) și Cristea (59). Tot oltenii au punctat.

Intrat în minutul 64, Ovidiu Bic a marcat un gol de generic după 10 minute. Mijlocașul de 28 de ani a reluat din prima, cu exteriorul, din colțul careului mare. Mingea s-a dus perfect, în vinclul porții lui Târnovanu, iar portarul roș-albaștrilor nu a avut ce să mai facă.

Până la final, FCSB nu a mai avut forța să pună probleme la poarta lui Pigliacelli, iar CSU Craiova a plecat cu toate cele 3 puncte de pe Arena Națională. 

După această victorie, CSU Craiova (locul 3) se apropie la 4 puncte ce FCSB (locul 2). Oltenii au 33 de puncte, iar formația roș-albastră are 37. CFR Cluj își poate reface avantajul de 8 puncte în fruntea Ligii 1 în cazul în care o învinge luni, acasă, pe FC Argel. 

FOTO. Imagini spectaculoase din FCSB - CSU Craiova

FINAL » FCSB - CSU Craiova 0-2

FCSB - CSU Craiova, echipele de start:

  • Toni Petrea a decis să mizeze din primul minut pe Florinel Coman. Extrema roș-albastră nu a mai jucat din primul minut din 6 decembrie.
  • Pentru a-i face loc lui Coman pe partea stângă a atacului, tehnicianul de la FCSB a decis să-l mute pe dreapta pe Octavian Popescu, deși pustiul de 19 ani a jucat doar o dată pe această poziție, pe 1 august, în 1-1 cu UTA.
  • La CSU Craiova, Elvir Koljic este din nou titular în atac după 4 luni. Ultimul meci jucat din primul minut a fost pe 5 decembrie, 1-1 cu CFR Cluj. În precedentele 3 partide a intrat pe final, el revenind după o accidentare.
  • În plus, Nistor revine în echipa de start, după ce în partida precedentă (1-3 cu FC Voluntari) a intrat la pauză.
     

FCSB: Târnovanu - Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Edjouma - Oct. Popescu Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: Vlad, Miron, Dumiter, I.Stoica, V. Gheorghe, Keseru, Mamut, Cordea
Antrenor: Toni Petrea

CSU Craiova: 13. Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu - A. Crețu, Mateiu - Gustavo, Nistor, A. Ivan - Koljic
Rezerve: Lazar, M.Constantin, Căpățînă, Vlădoiu, Bic, Roguljoc, Baiaram, Cîmpanu, Markovic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.