Nationala

„Tricolorul” remarcat de presa din Spania: „Dă dovadă de creștere constantă. E unul dintre puținii jucători capabili să facă diferența”

Andrei Rațiu (23 de ani), fundașul dreapta al naționalei, a fost în centrul atenției în presa din Spania, după partidele pe care România le-a disputat la finalul lunii martie. // foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 03 April 2022

Andrei Rațiu (23 de ani), fundașul dreapta al naționalei, a fost în centrul atenției în presa din Spania, după partidele pe care România le-a disputat la finalul lunii martie.

Rațiu a fost integralist la debutul lui Iordănescu la cârma primei reprezentative, în înfrângerea cu Grecia, scor 0-1. Acesta nu și-a mai făcut apariția și în remiza cu Israel, scor 2-2, flancul drept fiind acoperit de jucătorul celor de la CFR Cluj, Cristi Manea.

Deși mai mulți tricolori, în frunte cu selecționerul Iordănescu, au fost luați în colimator după rezultatele neconvingătoare de la finalul săptămânii trecute, Andrei Rațiu a fost lăudat în Spania pentru evoluția pe care a avut-o la lot, jurnaliștii considerând că acesta a făcut un salt vizibil în carieră.

Andrei Rațiu, apreciat în Spania, după prestația la națională

Jucătorul lui Huesca a fost apreciat de jurnaliștii din Spania, după ce a bifat toate minutele în partida cu Grecia, disputată pe stadionul Steaua din Ghencea.

1 milion de euroeste cota de piață a acestuia, potrivit Transfermarkt

Crescut la academia lui Villarreal, Rațiu a fost remarcat pentru creșterea de formă pe care a arătat-o sub tricolor, dar și pentru evoluțiile solide pe care le are la echipa de club.

La 23 de ani, fotbalistul dă dovadă de o creștere constantă și caută să își consolideze locul pentru a fi prima variantă pe partea dreaptă a apărării naționalei sale. Crescut la academia lui Villarreal, acesta face parte din generația chemată să readucă România la nivelul care îi corespunde în fotbalul mondial, fiind unul dintre puținii jucători capabili să facă diferența. 

România nu a reușit să se califice la Campionatul Mondial din Qatar. În ciuda schimbării de selecționer, rolul lui Rațiu în echipă a rămas același.

Deși sezonul nu a fost ușor pentru Huesca, Andrei a reușit să ofere soluții, iar echipa are în el un fotbalist important, care ridică nivelul în banda dreaptă, atât în apărare, cât și în atac”, au scris spaniolii de la Mundo Deportivo.

2 pase de golîn 26 de partide a reușit Rațiu în actualul sezon competițional

VIDEO De ce nu are România rezultatele Macedoniei de Nord? Ilie Stan: „Suntem peste ei, dar ne lipsește dorința”

>

Citește mai multe știri despre stranieri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.