Campionate

Federalii ucraineni vor calificarea directă la Mondial: „Ar fi o victorie a bunului simț” » Selecționerul Ucrainei se opune

Naționala Ucrainei Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 03 aprilie 2022

Oleksiy Mykhaylychenko, vicepreședintele Federației Ucrainene de Fotbal, consideră că „naționala” țării sale merită să primească un „wild card” din partea celor de la FIFA și să se califice direct la Campionatul Mondial.

După ce a apărut informația că FIFA ia în calcul să trimită automat Ucraina la Campionatul Mondial din Qatar în urma războiului, federația ucraineană că echipa condusă de Oleksandr Petrakov nu va mai fi nevoită să dispute barajul de calificare din iunie. 

„Nu este o situație oportună pentru a juca, dar avem o șansă importantă de a ajunge la Cupa Mondială. Dacă va fi decisă calificarea directă a Ucrainei, ar fi o victorie a bunului simț. Astăzi, nu numai că avem nevoie de atenția lumii, dar cred că și lumea are nevoie de atenția noastră. 

Această situație depășește standardele fotbalului, dar cred că va fi bine pentru toată lumea ca Ucraina să fie la Cupa Mondială. Nu doar din punct de vedere fotbalistic, ci și din punct de vedere politic, moral, psihologic”, a declarat Oleksiy Mykhaylychenko potrivit sport.ua.

Ucraina are programat barajul cu Scoția în iunie

Pe 24 martie, Ucraina ar fi trebuit să joace împotriva Scoției, într-una din semifinalele barajului pentru Mondial. Războiul a făcut imposibil meciul de la Glasgow. FIFA l-a amânat, mutându-l în iunie.

Învingătoarea dintre cele două ar urma să înfrunte Țara Galilor în finala barajului de calificare, echipa care câștigă fiin repartizată în grupa B alături de Anglia, Iran și SUA.

Selecționerul Oleksandr Petrakov nu e de acord

Petrakov nu vrea să primească un wild card din partea FIFA pentru a accede la turneul final din acest an și afirmă că echipa trebuie să ajungă în Qatar pe merit, în urma meciurilor de baraj.

„UEFA ne va spune data la care vom juca cu Scoția, în iunie. Am discutat și există înțelegere. Susțin cuvintele lui Yarmolenko. Trebuie să jucăm, să luăm singuri un bilet pentru Campionatul Mondial. Vorbesc în numele meu, există un președinte al Federației și un comitet executiv, dar eu spun că trebuie să jucăm”, a declarat Oleksandr Petrakov

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.