Fotbal   •   Liga 1   •   VOCILE GAZETEI

VOCILE GAZETEI » FCSB - CS Universitatea Craiova 0-2, comentat live pe GSP.ro de Cristian Geambașu, Ovidiu Ioanițoaia și Dan Udrea

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 03 aprilie 2022

Duelul FCSB - CS Universitatea Craiova 0-2 a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Cristian Geambașu (editorialist GSP) și Dan Udrea (reporter GSP). Mai jos ai opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Final: FCSB - Craiova 0-2

Cristian Geambașu: Golul de dimensiune europeană al lui Ovidiu Bic a pus capăt iluziilor FCSB-iste de a lua fața CFR-ului. Repriza secundă a derby-ului a avut același desen: roș-albaștrii au dominat și l-au luat la țintă pe Pigliacelli, în vreme ce oltenii au speculat disperarea adversarului, cu o viclenie de dată recentă. 



Cordea și Keșeru au reușit să fie mai puțin periculoși decât Șut, iar Octavian Popescu a rămas nelămurit până la final despre ce și unde ar fi trebuit să joace. În rest, să observăm că de data asta s-a întors și norocul. Un 2-0 periculos nu pentru echipa care a marcat!

Ovidiu Ioanițoaia: După ce s-a văzut condusă împotriva cursului partidei, vicecampioana s-a năpustit după pauză spre poarta bravului Pigliacelli ca un uliu. În speranța egalării și, de ce nu?, a victoriei, FCSB l-a mutat pe Oct. Popescu din banda dreaptă (unde șomase) în cea stângă, ba a recurs până și la serviciile renegatului Keșeru! 



Va fi însă degeaba, inutil. Împinsă în careul propriu, asediată, Universitatea parcă a dispărut de pe teren, dar a rezistat cu eroism și cu noroc. Nu doar atât. Surprinzător, în plină dominare bucureșteană, Bic a mărit diferența la 2-0 și, cum se zice, a stins lumina pe stadion! Rezultat mincinos? Răspuns fără importanță, deoarece ni s-a demonstrat iarăși că fotbalul nu se joacă pe merite, ci pe goluri. Restul e teoria chibritului.


Dan Udrea: FCSB a pierdut pentru că a jucat fotbal cu adevărat o singură repriză, cea de-a doua. În prima și-a bătut joc de Octavian Popescu, punându-l să joace atacant dreapta și apoi al doilea atacant. După ce a trecut atacant stânga, din startul părții a doua, a fost irezistibil. 



Universitatea Craiova a căștigat pentru că a avut șansa care i-a lipsit la precedentul duel direct. Acum, n-a jucat mare lucru, dar a beneficiat și de bunăvoința lui Feșnic, care a pus mingea pe var la o fază la care a fost penalty cel mult 60-65%, după care Bic a reușit un gol cum probabil nu va mai marca niciodată în carieră.

La pauză: FCSB - Craiova 0-1

Cristian Geambașu: Cum era de anticipat, mutarea lui Octavian Popescu pe dreapta s-a dovedit o fantezie păguboasă a antrenorului din umbră al FCSB-ului. Cu toate astea, FCSB a dominat prima repriză pentru că Edjouma, Olaru și Șut și-au făcut treaba din fișa postului și din cauză că bună parte din cele 45 de minute oltenii au dat impresia că nu s-au prezentat la meci. 



Asta până la acțiunea personală a lui Ivan, care a obținut penalty-ul (nu foarte clar însă faultul lui Iulian Cristea) și l-a și transformat. 1-0 pentru Craiova. Câte schimbări la pauză la FCSB?

Ovidiu Ioanițoaia: O primă repriză plictisitoare ca un film pe care te-a obligat cineva să-l vezi de trei ori! Deși a jucat mai mult și a fost mai periculoasă (ocazie mare Vinicius), FCSB s-a văzut condusă pe tabelă după ce A. Ivan a transformat penalty-ul obținut tot de el într-o fază în care I. Cristea i-a pus piedică în careu. 



Și FCSB a înscris în minutul 8, numai că Feșnic a anulat corect golul pentru că Edjouma a lovit balonul cu mâna, ba a comis și fault în atac. În rest, un na-ți-o ție dă-mi-o mie care a alungat spectacolul.


Dan Udrea: Mult zgomot în tribune, puțin fotbal pe teren. FCSB a fost mai bună, dar a produs doar un gol marcat cu mâna și în urma unui fault, plus o altă ocazia a lui Vinicius, venită tot după un atac neregulamentar. 



Craiova n-a jucat mai nimic, dar a profitat de cel mai valoros fotbalist al ei, Ivan: a obținut un penalty păcălindu-l pe Cristea, un fundaș atât de lipsit de calități, încât te întrebi cum poate juca la acest nivel. 0-1 la pauză, rezultat nedrept la ce s-a jucat.

Înainte de FCSB - Craiova: la ce să ne așteptăm

Cristian Geambașu: Când prefațezi un meci ai tentația să vorbești despre stilurile celor doi antrenori. Despre Reghe nu ar fi foarte complicat, dar ce să spui despre stilul lui Gigi Becali? Ofensiv? Sau intempestiv?



Așa că să ne limităm a observa că, luați piesă cu piesă, cei de la FCSB sunt mai buni la mijloc și în atac. Olaru, Edjouma, Florin Tănase, Florinel Coman și mai ales Octavian Popescu mi se par argumente mai puternice decât Gustavo, Mateiu, Nistor sau Ivan. Plus Koljici cel de cristal. E o partidă care promite și fotbal, nu doar vorbe.

Ovidiu Ioanițoaia: Meci cu o miză deosebită pentru ambele echipe. Deoarece, dacă nu va câștiga, FCSB poate pierde iremediabil plasa campioanei, adică rata încă un titlu. La fel cum Universitatea riscă să rateze până și ultimul loc al podiumului în cazul în care nu va lua azi nici măcar un punct. 



Logic, se anunță o luptă la baionetă, dar în măsură să ofere un fotbal de ținută. Cele două combatante chiar au valoare.

Dan Udrea: Meciul începe de la 0-0, însă tabela reală a raportului dintre cele două echipe în acest campionat e 6-0 la puncte și 7-3 la goluri, ambele pentru FCSB!



Distribuțiile de start arată bine spre foarte bine pentru ambele, dar cred că decisiv va fi modul în care se vor încheia următoarele două dueluri: Octavian Popescu vs Bancu și Andrei Ivan vs Valentin Crețu. Primul chiar se anunță un duel de zile mari!

Echipe de start la FCSB - Craiova:

FCSB: Târnovanu - Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Edjouma - Oct. Popescu Fl. Tănase, Fl. Coman

Rezerve: Vlad, Miron, Dumiter, I.Stoica, V. Gheorghe, Keseru, Mamut, Cordea

Antrenor: Toni Petrea

CSU Craiova: 13. Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu - A. Crețu, Mateiu - Gustavo, Nistor, A. Ivan - Koljic

Rezerve: Lazar, M.Constantin, Căpățînă, Vlădoiu, Bic, Roguljoc, Baiaram, Cîmpanu, Markovic

Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)

Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.