Campionate

Barcelona, victorie mare cu Sevilla » Catalanii urcă pe locul 2 în La Liga

+14 Foto
Barcelona - Sevilla 1-0

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 03 April 2022

Barcelona a învins-o pe Sevilla, scor 1-0, în etapa #30 din La Liga și urcă pe locul 2 în clasament.

Barcelona avea nevoie de victorie în meciul cu Sevilla pentru a urca pe locul secund. Catalanii au avut prima mare ocazie mare în minutul 12, când Frenkie de Jong a reluat peste poartă dintr-o poziție excelentă, în urma unei centrări a lui Ousmane Dembele. 

Trupa lui Xavi a continuat să domine partida, Sevilla mulțumindu-se în prima repriză doar să se apere și să încerce cartea contraatacului. Minutul 44 a adus o nouă șansă în care Barcelona putea deschide scorul. 

Lansat excelent de Pedri, Dembele a pasat în fața porții de unde Ferran Tores a ratat întâlnirea cu mingea, iar Kounde a respins in-extremis înainte ca Aubameyang să apuce să împingă mingea în plasă. Vârful gabonez putea înscrie un minut mai târziu, dar șutul său la colțul lung a fost respins excelent de Bono

FOTO. Imaginile serii din Barcelona - Sevilla

Festival de ocazii în repriza a doua

Repriza secundă a adus o avalanșă de ocazii la poarta Sevilliei. Ferran Torres și Araujo (63) au fost aproape de gol, dar Bono a respins excelent de fiecare dată. Torres a mai avut o șansă un minut mai târziu, dar șutul său de la marginea careului a trecut puțin peste poartă. 

Rakitic a avut prima șansă a andaluzilor: lovitura sa liberă a trecut puțin peste. Pique (69) a lovit bara, după o deviere cu capul.  

Catalanii au deschis până la urmă scorul prin puștiul-minune Pedri, în minutul 72. Acesta a „culcat” doi adversari și a șutat imparabil la colțul lung din marginea careului. Sevilla putea egala la ultima fază, dar Augustinsson nu a putut profita de o greșeală a lui Ter Stegen. 

Victorie la limită pentru Barcelona. Catalanii urcă pe locul 2 în clasament, cu 57 de puncte, la 12 în spatele celor de la Real Madrid, dar și cu un meci în minus.

FINAL. Barcelona - FC Sevilla 1-0

Barcelona - Sevilla, echipe de start:

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Araujo, Pique, Alba - de Jong, Busquets, Pedri - Dembele, Aubameyang, Torres
Antrenor: Xavi

Sevilla: Bono - Navas, Diego Carlos, Kounde, Rekik - Rakitic, Gudelj, Jordan - Lamela, Martial, Ocampos
Antrenor: Julien Lopeegui

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.