Liga Campionilor

Villarreal - Bayern Munchen 1-0 » „Submarinul Galben” produce o nouă surpriză uriașă, iar calificarea se decide pe „Allianz Arena”

+19 Foto
Villarreal - Bayern Munchen / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 06 April 2022

Villarreal, surpriza „optimilor”, care a eliminat-o pe Juventus, o conduce pe Bayern Munchen după prima manșă. „Submarinul Galben” s-a impus cu 1-0 pe teren propriu, după o confruntare de o intensitate aparte.

„Si se puede, si se puede!". La pauză, fanii lui Villarreal urlau. Erau fericiți. Era 1-0 pentru „Submarinul galben”. În „optimi”, în fața lui Juventus, câștigătoarea Europa League era outsider și totuși a învins cu un neverosimil 3-0 la Torino, în retur, după 1-1 în Spania. 

Și acum, în „sferturi”, pleca tot cu șansa a doua. Cum să nu fie favorită Bayern într-o asemenea confruntare?! 

+19 Foto
Villarreal - Bayern Munchen / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Dar miercuri seara, pe teren, galbenii au fost mai periculoși. Chiar dacă bavarezii au avut 60% posesie în prima repriză, gazdele au deschis scorul rapid (8), la capătul unei serii de pase surprinzătoare pe axa Gerard Moreno - Lo Celso - Parejo - Danjuma

Au mai înscris odată, Coquelin (42), gol anulat pentru ofsaid, și au mai creat primejdie de câteva ori. Roș-albii, niciun șut pe poartă 45 de minute! 

Lewandowski, inexistent în Villarreal - Bayern 

Lewandowski n-a existat. În acele momente, strategia lui Unai Emery era mai bună decât a lui Julian Nagelsmann. Și, la reluare, după luftul lui Müller în fața porții, Gerard a țintit bara! N-a fost nici 1-1, nici 2-0.

Müller a cerut penalty, când a părut tras de mână. „Centralul” englez Taylor nu a reacționat. O eroare a lui Neuer, mai face asemenea greșeli, pasă direct la adversar, și tot Gerard a tras de la jumătatea terenului. Pe lângă poarta goală!

Bayern voia să egaleze, forța, presa, însă și risca mult. A acceptat jocul pe contre, la limită. Orice era posibil. Oricine putea marca. Ocazii la ambele porți. 

În „optimi”, la Salzburg, münchenezii au egalat în minutul 90. 1-1. Aseară, n-au mai reușit, chiar dacă puteau avea un penalty în prelungiri, când Goretzka a primit un cot în figură (în careu, de la Torres) care i-a spart arcada. Au pierdut la limită. Însă nimic nu e stabilit. Vine returul, pe Allianz Arena.

Villarreal - Bayern Munchen 1-0

+19 Foto
Villarreal - Bayern Munchen / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Villarreal - Bayern Munchen, echipe de start:

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Estupinan - Coquelin, Capoue, Parejo - Moreno, Danjuma, Lo Celso
Antrenor: Unai Emery

Bayern Munchen: Neuer - Pavard, Sule, Upamecano, Hernandez - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Muller, Sane - Lewandowski
Antrenor: Julian Nagelsmann 

Stadion: Estadio de la Ceramica
Arbitru: Anthony Taylor (Anglia)

6 Ligi ale Campionilora câștigat Bayern Munchen de-a lungul istoriei: în 1974, 1975, 1976, 2001, 2013 și 2020

VIDEO Imagini spectaculoase de la antrenamentele lui Bayern, cu Lewandowski și Muller în prim-plan

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.