Stranieri

S-au „topit” mușchii lui Ianis Hagi » Cum arată picioarele lui, la două luni de la operație. Detaliul care atrage atenția

Ianis Hagi (23 de ani) a jonglat pentru prima dată cu mingea, după operația suferită la ligamentele genunchiului în finalul lunii ianuarie. Imaginile arată că internaționalul român a pierdut multă masă musculară.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 05 aprilie 2022

Ianis Hagi (23 de ani) a jonglat pentru prima dată cu mingea, după operația suferită la ligamentele genunchiului în finalul lunii ianuarie. Imaginile internaționalul român arată că fotbalistul lui Glasgow Rangers a pierdut multă masă musculară la nivelul picioarelor. 

Transferul în Scoția, la Rangers, a adus pentru Ianis Hagi un progres vizibil în ceea ce privește partea fizică.

Progresul lui Ianis a fost oprit de accidentarea teribilă suferită în luna ianuarie a acestui an, într-un meci câștigat de Rangers, scor 4-0, contra lui Striling, în Cupa Scoției.

Ianis Hagi, schimbat după operația la genunchi: masă musculară pierdută

 Hagi jr. era operat de urgență, după doar 48 de ore, la ligamentele genunchiului drept, iar medicii îi transmiteau că va rata tot sezonul și că recuperarea va dura cel puțin 6 luni.

La aproximativ două luni distanță de la intervenția chirurgicală, internaționalul român a pus pentru prima dată piciorul pe minge. Astăzi a postat un clip în care jonglează cu balonul. Pe imagini se poate oberva că pauza îndelungată l-a făcut să piardă masă musculară, așa cum e normal în cazul mușchilor care nu au mai primit același stimul mecanic pentru o perioadă lungă de timp. 

>

În descrierea clipului postat astăzi pe Twitter, Ianis glumește: „A trecut o vreme... PS: Încă pot lovi cu ambele picioare”.

Picioarele mijlocașului par mult mai subțiri decât în iarnă, când era prezent zi de zi la antrenamentele lui Rangers. 

Ce este memoria musculară: Ianis Hagi va reveni rapid la forma fizică de dinaintea operației

Situația în cazul mijlocașului lui Rangers nu este una disperată. Masa musculară în cazul unui sportiv este ușor de recuperat, datorită a ceea ce specialiștii numesc memorie musculară.

Ce înseamnă asta? Fosta formă de fitness și rezistență rămâne codificată în genele mușchilor. Această trăsătură permite o reconstrucție mult mai rapidă după o perioadă de pauză. Practic, masa musculară în cazul lui Ianis  va reveni rapid odată cu reluarea programului în sala de forță.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.