Opinii

Portughezul trădător?!

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  marţi, 05 aprilie 2022

N-a încetat să agite spiritele, inclusiv pe site-ul Gazetei, decizia lui Horațiu Feșnic de a sancționa cu 11 metri intrarea lui I. Cristea la A. Ivan, fază din care Universitatea Craiova s-a desprins de FCSB ca să câștige în final cu 2-0 pe Arena Națională. Personal, am descris ieri faza respectivă și i-am dat dreptate arbitrului.

Cei mai numeroși din fotbalul nostru, vezi clasamentul publicat de GSP, fanii FCSB au contestat însă vehement hotărârea "centralului" clujean (neinspirată delegare!), n-au acceptat-o. 

Printre alte elemente în favoarea lor, au invocat și faptul că, de regulă prompți și vocali, analiștii TV proveniți din arbitri de top s-au ferit să comenteze duelul dintre I. Cristea și A. Ivan. Tăcere pe care unii s-au grăbit s-o interpreteze ca un semn că HF nu trebuia să fluiere penalty.

Argument, regret s-o spun, scos din burtă. Deoarece Costel Zotta a apreciat că "Arbitrul a avut acoperire regulamentară", în vreme ce Ion Crăciunescu, expertul numărul 1 în materie de arbitraj, n-a lăsat loc de vreun dubiu: "Singura decizie corectă e acordarea loviturii de la 11 metri". 

Aflat și el în studioul Digi, Helmuth Duckadam a susținut părerea lui Crăciunescu. Qed, ca să nu se mai repeadă unii să inventeze și să, scuzați, vorbească discuții.

O altă polemică s-a născut luni seara, când CFR a învins-o lejer la Cluj, cu 2-0, pe FC Argeș. Doar că echipa campioană a deschis scorul după ce, în minutul 23, fundașul central portughez al piteștenilor, Joao Miguel, i-a pasat în propriul careu lui Debeljuh, care nu l-a iertat pe Greab. 

Sursa foto: Facebook CFR Cluj

A ieșit o adevărată tevatură, din pricină că tot Joao Miguel o comisese și în întâlnirea directă precedentă din 19 decembrie 2021! Atunci, "bărbierind" o minge simplă, l-a ajutat pe același Debeljuh să marcheze unicul gol al partidei.

Repetarea unei gafe de începător a întărit impresia că JM a greșit cu intenție, suspiciune pe care a alimentat-o și Cornel Dinu. Prezent în emisiunea lui Dan Udrea de la Orange Sport (ex-Telekom), fostul mare internațional a declarat că a auzit despre existența unei comunități a fotbaliștilor lusitani din România, al cărei lider ar fi, ați ghicit?, însuși Mario Camora, căpitanul lui CFR, înțelegeți dumneavoastră cum vin de se leagă lucrurile?!

Precaut, Dinu a insistat că nu deține probe, în lipsa cărora oricine poate fi acuzat oricând de orice, nu? Unii au luat-o însă de bună și au construit, pornind de la o rumoare, scenarii întregi. 

Ei n-au ezitat să-l bănuiască de trădare pe Joao Miguel, care ar fi jucat pentru CFR, dar nu l-au băgat în aceeași oală, deși puteau!, și pe Tofan. Uitând că acesta a rămas pe teren numai un sfert de oră, fiind introdus în minutul 62 și eliminat, pentru un fault dur, în 77?! Nu cumva el a căutat cartonașul roșu?

Sigur că e posibil, nimic nu-i exclus, ca Joao Miguel chiar să fi vrut să greșească. Personal, mă îndoiesc, dar posibil e. În absența unor dovezi clare, care să-l inculpe pe acest jucător totuși limitat, adus de FC Argeș din liga 2 lusitană, nu-i normal să aruncăm cu pietre în el și, cu atât mai puțin, să-l punem cu spatele la zid.

Pe el sau pe oricine altcineva. Chiar dacă incriminarea lui le oferă unora încă un prilej de a arăta cu degetul spre adversari. Din Berceni spre Gruia, de exemplu. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.