Nationala

Rodion Cămătaru, dezvăluire șocantă după 32 de ani: „La Mondialul din 1990 s-a făcut echipa în funcție de interes! Mi-au spus în față”

FOTO Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 06 April 2022

Convocat la Campionatul Mondial din 1990, Rodion Cămătaru n-a jucat niciun minut și recunoaște că impresarii și antrenorii făceau cărțile pentru ca fotbaliști să ajungă la export, dezvăluind inclusiv că Emeric Ienei i-a spus că i-a părut rău că nu l-a folosit în Italia.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cami, la echipa națională ai două goluri de poveste. În 1983 contra Suediei și în 1985 cu Anglia.
- Pe Rasunda, cu Suedia, am avut o cursă de 30-40 de metri. O pasă lungă a lui Ștefănescu, o cursă a mea pe care am terminat-o cu un șut la colțul lung. După meciul ăsta a fost suspendat Țopescu. Apoi a fost meciul de pe Wembley unde a fost un gol mare. Mi-a părut rău, după am avut o șansă să joc în Anglia și mi-ar fi plăcut.

>

- Ai avut oferte?
- Când eram la Charleroi am avut o ofertă de la Wimbledon, o echipă destul de celebră în prima ligă. Atunci a fost o chestie de o săptămână... Se aranjase totul, trebuia să mă duc la Londra după ultimul meci din campionat. Am făcut o întindere în meciul de sâmbătă și am decis totuși să merg la Londra dacă aveam biletele luate, dar transferul a căzut pentru că n-am putut să joc în următorul lor meci, eu fiind accidentat.

- M-am uitat pe CV-ul tău și ai fost la Mondialul din Italia 1990.
- Am fost, dar n-am jucat niciun minut. A fost în momentul când se vindeau jucătorii români și se urmărea acest lucru. Așa a fost!

- S-a făcut echipa în funcție de interes ca să se vândă jucătorii?
- Bineînțeles! S-au vândut după Mondial primii jucători români.

- Impresarii, antrenorii?
- Se știa atunci. Și antrenorii, cred, nu știu. Nu știu dacă și alte persoane. În fotbalul ăsta când sunt interese de bani se creează automat legături.

- Pe cine acuzi după atâția ani că n-ai prins niciun minut?
- Ce să acuz? Nu mai acuz nimic! Au fost oameni cărora le-a părut rău și mi-au spus în față!

- Cine? Ienei?
- Și nea Imi, da. Nu mai vreau să vorbesc... N-am apucat să joc. La meciul cu Irlanda s-a jucat fără niciun vârf! M-am încălzit la pauză, doar, doar. Cu victorie ne calificam, meciul pe care l-am pierdut la 11 metri.

- Ăsta e cel mai mare regret al tău?
- Da, că nu am jucat, că de prins l-am prins. Și pe cel pe care l-am ratat când am jucat cu Irlanda la București. La vremea aia eram într-o formă fantastică, venisem după Londra, cu golul de pe Wembley. Dar m-am accidentat la un meci din campionat la Pitești. Am făcut fisură de peroneu. Și n-am mai putut să joc!

- Erai vârf clasic, toți dădeau în tine.
- A fost meciul ăsta la Pitești cu un fundaș Ștefan. Am câștigat cu 1-0 după un gol marcat de mine, dar m-a prins pe peroneu. Am rezistat până la pauză, dar după am ajuns la spital și mi-au spus că am fisură.

- Ai mai avut și alte accidentări?
- Aia a fost singura accidentare, în rest n-am avut probleme. Inclusiv acum o duc bine. Fac antrenamente în fiecare zi. Un exercițiu pe care-l consider cel mai bun pentru organismul unui om. Bicicletă eliptică! Dai din mâini și din picioare în același timp. Pune în mișcare toate grupurile de mușchi, e fantastică. Merg la o sală, unde am și piscină și înot. Stau acolo o oră și jumătate.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU CĂMĂTARU

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.