Liga 2

Strigătul lui Bogdan Stelea, enervat de situația de la CSA Steaua: „Lăsați-o să promoveze! Dacă nu, atunci n-o lăsați să joace”

+61 Foto
CSA Steaua continuă să spere că va putea promova la sfârșitul sezonului în Liga 1 / foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 05 April 2022

Bogdan Stelea (54 de ani), fost portar la Steaua timp de doi ani, e indignat din cauza regulamentelor din fotbalul românesc și nu înțelege de ce situația celor de la CSA Steaua continuă să fie una ambiguă.

  • CONTEXT: CSA Steaua continuă să spere că va putea promova la sfârșitul sezonului în Liga 1, în ciuda faptului că regulamentul îi interzice acest lucru.
  • Roș-albaștrii au depus la finalul lunii martie dosarul de de licențiere pentru Liga 1, iar Iulian Miu, oficial al „militarilor”, le-a dat speranțe fanilor: „Am găsit o portiță în regulament”.

Ar trebuie lăsați să promoveze. Dacă nu, atunci nu-i lăsați să joace!”, a „tunat” Bogdan Stelea, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Vara trecută, fostul portar al Generației de Aur spunea că, în opinia lui, „FCSB e Steaua”: „Pentru mine, Steaua e FCSB! O spun cu riscul de a supără mulți suporteri, inclusiv pe Talpan. Cei care o susțin acum pe CSA au fost ani de zile fanii lui FCSB! Toți de-acolo! Să nu-mi spună mie altceva”!

Bogdan Stelea / Captură Digi Sport

Bogdan Stelea a evoluat pentru Steaua între 1995 și 1997. „Arnold” a surprins în 1995, când a revenit în România de la Samsunspor şi n-a ales-o pe Dinamo, ci pe rivala clubului la care crescuse, alături de care avea să câștige două titluri, două Cupe și o Supercupă.

Tudorel Stoica: „Suntem vai mama noastră! De ce nu vreți Steaua în Liga 1?”

Cu puțin timp înainte, în cadrul aceleiași emisiuni, Tudorel Stoica a spus că nu e de acord cu interzicerea promovării CSA în Liga 1 la finalul sezonului din „B”.

„CSM București e sponsorizată de Primăria București. Tot din bani publici. Dacă Primăria poate sponsoriza o echipă de handbal, care ne reprezintă și joacă în Europa, n-aș vedea de ce Steaua nu poate promova pentru că este sponsorizată de Armată. Regulamentul e făcut prost.

Asta e, nu vrem o echipă performantă, suntem vai mama noastră ca rezultate, dar ne interesează cine bagă banii. Să ne intereseze cine poate crea un fotbal calitativ. Nu contează că sunt cluburi departamentale. Cu ce vă deranjează pe dumneavoastră că Steaua e sponsorizată de Armată?”, a spus gloria roș-albaștrilor. 

În acest moment, CSA Steaua nu are dreptul să promoveze în Liga 1

Federația Română de Fotbal a transmis clar că CSA Steaua, club care aparține Ministerului Apărării Naționale, nu poate promova în Liga 1, conform Legii Sportului.

CSA Steaua a prins play-off-ul la primul sezon de la promovarea în Liga 2. Dar nu poate urca în primul eșalon. Motivul? Legea Sportului spune că un club de drept public, așa cum este acum Steaua, nu poate juca într-o competiție organizată de o Ligă Profesionistă, așa cum este Liga 1.

Între timp, suporterii celor de la CSA Steaua continuă protestele la adresa Federației Române de Fotbal. La meciul cu Petrolul, ultrașii au afișat mai multe mesaje acide. Unul dintre ele: „Fotbalul din Liga 1, finanțat de primării / FRF aplică legea la nivel de cumetrii”.

+61 Foto
Steaua - Petrolul / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Un alt banner al ultrașilor a luat la țintă Federația: „O lege făcută prost, ce aplică drepturi arbitrare / Chiar nimeni nu vede absurdul situației, oare?!”

VIDEO Imagini de la finalul derby-ului Steaua - Petrolul 2-1 / Jucătorii au sărbătorit cu galeria victoria cu Petrolul

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.