Liga 1

Revenire importantă la CSU Craiova » Reghecampf vrea să se bazeze pe el în finalul sezonului

FOTO: Imago

Articol de Remus Răureanu  —  miercuri, 06 aprilie 2022

Francezul Lyes Houri a încheiat perioada de recuperare la Clairefontaine și va fi în curând gata să se antreneze alături de colegii de la CS Universitatae Craiova. Accidentat grav, cu ruptură a ligamentelor genunchiului, mijlocașul mai are nevoie de o perioadă ca să-și recapete tonusul.

Universitatea va putea să mizeze și pe Lyes Houri înainte de sfârșitul acestui sezon, dacă recuperarea mijlocașului va decurge așa cum speră el. Houri a revenit din Franța, din Clairefontaine, unde a parcurs perioada cea mai grea din recuperarea după accidentare.

E sănătos acum, mai trebuie doar să lucreze ca să-și recapete musculatura pe care o avea înainte să fie accidentat. 

Lyes nu a mai jucat de pe 2 decembrie anul trecut, atunci când a fost integralist într-o victorie cu Filiași, 3-0, în Cupa României. El a suferit o ruptură a ligamentelor genunchiului, a fost operat și a mers în Franța pentru tratament. 

14.000 de eurocâștigă Houri lunar la Craiova. În sezonul următor ar beneficia de o mărire salarială cu o mie de euro, dacă Universitatea l-ar lua definitiv de la MOL Fehervar

Houri costă mult

Pentru Houri e important să revină în antrenamente și pe teren cât mai rapid ca să impresioneze și să continue la Craiova și în sezonul următor. Universitatea l-a împrumutat de la Fehervar pentru sezonul acesta și a plătit 100.000 de euro ca să beneficieze de serviciile lui. 

Pentru a-l lua definitiv, oltenii ar trebui să plătească încă 600.000 de euro, o sumă foarte mare, față de prețurile achitate de obicei de cluburile românești. 

Lui Reghecampf i-a lipsit mijlocașul francez, pentru că el fusese un om important înainte să fie accidentat. Jucase în nouă meciuri din campionat, opt ca titular, și marcase un gol. 

Lyes Hour // FOTO: Imago

Craiova l-a adus din Ungaria mai ales datorită randamentului pe care Houri îl avusese la Viitorul, primul club din România în care s-a aflat mijlocașul ofensiv. Hagi îl folosise în 46 de partide în care Lyes înscrisese de patru ori. 

49 de meciuria disputat Lyes la Fehervar în două sezoane, în care a marcat 5 goluri. Maghiarii au plătit 600.000 de euro când l-au cumpărat de la Viitorul

VIDEO Laurențiu Reghecampf: „Urmează o perioadă dificilă. Eu nu sunt mulțumit cu locul 3”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.