Liga Campionilor

Pep Guardiola, dialog spectaculos cu o jurnalistă după City - Atletico: „Asta mi-a spus tata”

Pep Guardiola (foto: Imago)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 06 April 2022

După Manchester City – Aletico Madrid 1-0, Pep Guardiola, managerul englezilor a avut un dialog inedit cu o jurnalistă.

La conferința de presă de la finalul partidei, tehnicianul a oferit o replică amuzantă în timpul dialogului avut cu Silvia Barba, reporter la televiziunea spaniol TVE.

Pep Guardiola, dialog spectaculos cu o jurnalistă după City - Atletico

Guardiola și jurnalista Silvia Barba

Silvia Barba: „Poate că eu sunt puțin mai romantică decât colegii mei... Acum câteva zile l-am întrebat pe tatăl meu «Pentru tine, cine e cel mai important jucător de la City?». El mi-a zis «Să nu cazi în capcana asta. Jucătorii sunt jucători, dar cel mai important de la City e Pep Guardiola”
Pep Guardiola: „Cine a spus asta?”

Silvia Barba: „Tatăl meu”
Pep Guardiola: „Tatăl tău... (n.r. - râde). Să-l îmbrățișezi din partea mea”

Silvia Barba: „Ține cu Real Madrid. Îmi pare rău”
Pep Guardiola: „Tocmai de aceea să-l îmbrățișezi”

Silvia Barba: „Există ideea că Guardiola este un vizionar al unui fotbal pe care-l practică acum și Barcelona lui Xavi și naționala Spaniei și toate triumfă? Credeți că sunteți unul dintre cei mai mari și că trebuie să-i dau dreptate tatălui meu?”

Pep Guardiola: „Mi-ar plăcea să-i dau dreptate tatălui tău, dar nu eu am inventat fotbalul. Să citești o carte a lui Marti Perarnau care vorbește despre evoluția fotbalului. Ceea ce facem noi o făceau alții în preistorie. Îmi pare rău să-l contrazic pe tatăl tău. Nu eu marchez, nu eu apăr penalty-uri. Ar fi bine să fiu atât de important. Dar, da, sunt un antrenor foarte bun. Asta da”

Ce a spus Pep Guardiola după Manchester City - Atletico Madrid

„Intuiam că vor juca un 5-3-2, dar ei au jucat 5-5. E greu să ataci când adversarul joaca în sistemul 5-5. Așa a fost din preistorie, așa e azi și așa va fi peste o mie de ani. Nu ai spații. Cei de la Atletico sunt foarte buni în ceea ce fac. Au mulți ani împreună. Nu ne așteptam să terminăm cu 3-0 sau 4-0. Știam cu cine ne duelăm. Primesc puține goluri.

A fost un joc dificil. Au jucat cu 5 fundași și 5 mijlocași în mare parte din meci. Acest rezultat e unul dur pentru Atletico. Returul va fi un test bun pentru noi. Cred că meciul de la Madrid va semăna cu ultimele 20 de minute din acest meci”, a declarat Guardiola, potrivit Marca.

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Mahrez la Manchester City

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.