GSP special   •   Diverse   •   DECIZIE

De ce costă să faci sport în România? » CCR a decis. Copiii nu au voie, în afara programului, pe terenurile de sport din incinta școlilor

CCR a declarat neconstituțional proiectul de lege prin care era permisă utilizarea terenurilor de sport din incinta școlilor în afara orelor de program

Articol de Gazeta Sporturilor   —  joi, 07 aprilie 2022

Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțional proiectul de lege prin care era permisă utilizarea terenurilor de sport din incinta școlilor în afara orelor de program.

  • GSP.ro a lansat pe 5 aprilie un proiect intitulat „Cât costă să faci sport?”. Episodul 1, despre fotbal, cel mai practicat sport din țară, poate fi citit AICI.
  • În drumul către o carieră de sportiv, copiii și părinții acestora se confruntă cu o altă piedică: imposibilitatea de a utiliza terenurile de sport din incinta școlilor în afara orelor de program.

Proiectul de lege fusese atacat la CCR de către Guvern, potrivit inițiatorului acestuia, deputatul USR Tudor Rareș Pop.

CCR a declarat neconstituțional proiectul de lege privind utilizarea terenurilor de sport din incinta școlilor 


„Cu majoritate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României și a constatat că este neconstituțională Legea pentru modificarea art.6 alin.(9) din Legea educației fizice și sportului nr.69/2000”, menționează Curtea Constituțională într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției. Decizia este definitivă și general obligatorie.

Argumentele CCR nu au fost expuse până în acest moment. Acestea „vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, menționează CCR.

Tudor Pop, inițiatorul proiectului, nu se dă bătut

Tudor Pop, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru tineret și sport din Camera Deputaților, a reacționat pe contul de Facebook. Acesta anunță că va redepune proiectul, despre care spune că „le oferea copiilor șansa de a se juca într-un mediu sigur, iar școlilor și autorităților locale oportunitatea de a crea spații civilizate și sigure pentru copiii noștri”.


Întrebat pe pagina personală de Facebook despre motivele din spatele deciziei CCR, Tudor Pop a direcționat atenția către directorii de școli, pe care-i acuză că ar profita material de pe urma închirierii terenurilor, și către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației din partea Partidului Național Liberal:

„PNL au fost cei care s-au opus vehement în comisii la ordinul lui Cîmpeanu. Miza este reprezentată de banii pe care îi fac directorii de școli din închirierea terenurilor din curtea școlii, dar mai ales din interior”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.