Liga 1

Cine e responsabil pentru datoriile imense de la CFR: „A fost și vina lor. Și au plecat”

Ciprian Deac, un jucător emblematic pentru CFR Cluj / foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 07 aprilie 2022

Potrivit raportului financiar, datoriile pe care CFR Cluj le înregistra la 31 decembrie 2021 se ridicau la 26 de milioane de euro! Cristi Balaj, președintele campioanei din noiembrie 2021, spune că și din acest motiv fosta conducere a fost îndepărtată vara trecută.

  • Raportul financiar al campioanei pentru 2021 scoate la suprafață cifre șocante: a fost un an în care deficitul s-a apropiat de 9 milioane de euro, iar datoria totală e de 26 de milioane de euro, două treimi din aceasta fiind către propriul patron Nelu Varga, care a creditat clubul.
  • Nici când CFR a intrat în insolvență, în urmă cu 7 ani, nu raporta o datorie atât de mare, la finalul lui 2014 figura cu 20,5 milioane de euro restanțe de plată.

Vara trecută, Ionuț Ivașcu, juristul clubului, și președintele Marian Copilu, acum la CSU Craiova, au fost demiși de Neluțu Varga, la pachet cu antrenorul Marius Șumudică. Potrivit lui Balaj, Varga îi considera pe foștii conducători responsabili de situația financiară a echipei.

Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: „Investitorii nu vor cere insolvența clubului”

„Majoritatea datoriilor sunt către investitori, care au transmis că au în continuare disponibilitate și că CFR nu va intra în insolvență, deci n-ar trebui să fie o problemă. Asta nu înseamnă că nu suntem preocupați, vrem să creștem, să aducem jucători tineri și să participăm în cupele europene, Europa League sau, ideal, grupele Champions League. 

Investitorii niciodată nu vor cere insolvența clubului, ar însemna ca ei să nu-și mai recupereze banii. Vara trecută, au fost schimbați cei care s-au ocupat de club, era o nemulțumire față de modul în care a fost gestionat clubul. S-a considerat că și din vina fostei conduceri au existat aceste datorii”, a declarat Balaj în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Cum se împarte datoria CFR-ului

SursaSuma*Procentul din datoria totală
Nelu Varga17,265,5%
Angajați5,320,5%
Autorități fiscale2,59,5%
Alte datorii1,24,5%

*Sumele sunt exprimate în milioane euro

Mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.