Liga 1

CFR se scufundă, Becali face profit » Diferențe uluitoare în rapoartele financiare din anul 2021

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 08 aprilie 2022

FCSB a publicat pe site-ul oficial raportul financiar pentru anul 2021, așa cum este procedura stabilită de Federația Română de Fotbal. Gigi Becali a reușit să facă un profit de peste 2 milioane de euro. 

Gigi Becali insistă în aparițiile publice că performanța sportivă este în plan secund și că nu vrea să ajungă „în situația lui Copos, Borcea, Porumboiu sau Paszkany”. Finanțatorul celor de la FCSB încearcă să maximizeze profitul, iar raportul financiar pentru anul 2021 arată discrepanțe uluitoare față de CFR Cluj

FCSB, profit în anul 2021

GSP.ro a analizat joi raportul financiar al campioanei CFR Cluj, iar cifrele arată o situație fără precedent. În anul calendaristic 2021, „feroviarii” înregistraseră pierderi de 8,8 milioane de euro.

Deși a pierdut lupta pentru titlu și nu a ajuns în grupele cupelor europene, FCSB a încheiat anul cu un profit de peste 2 milioane de euro, mai exact 10.333.679 lei. 

Sursa profitului celor de la FCSB îl reprezintă vânzările de fotbaliști. „Grosul” a fost încasat pentru transferul lui Dennis Man la Parma, iar o contribuție mai mică o are și mutarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Becali încă are de încasat o parte din sumă în acest caz.

Datoriile celor de la FCSB, incomparabile cu ale campioanei

Diferențele sunt imense și în ceea ce privește datoriile. FCSB este, practic, la zi cu plățile către autoritățile fiscale, doar aproximativ 17.000 de euro fiind restanți. În schimb, CFR Cluj trebuie să achite 2,5 milioane de euro.

Și mai mare e contrastul când vorbim despre restanțele către angajați. Clubul finanțat de Gigi Becali trebuie să achite sub 250.000 de euro, în timp ce campioana înregistrează o datorie-istorică, 5,3 milioane de euro.

Gigi Becali își recuperează din investiție

Gigi Becali, principalul creditor al celor de la FCSB, a profitat din plin de anul bun. Și-a recuperat aproximativ 3 milioane de euro din datoria pe care clubul o are în acte față de el. În acest moment, Becali ar mai avea de recuperat 5,2 milioane de euro.

Firește, CFR Cluj stă mai prost și la acest capitol. Varga, principalul finanțator, are scos de la club 17 milioane de euro.

>

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.