Liga 1

Jucătorul Craiovei care l-a fermecat pe Dan Petrescu: „Nu există unul ca el în Europa”

Mirko Pigliacelli, în galben // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 08 aprilie 2022

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, a sugerat că Mirko Pigliacelli (28), portarul de la CSU Craiova, este cel mai bun portar din Europa în privința jocului de picior.

Înainte de derby-ul etapei 4 din play-off, CSU Craiova - CFR Cluj, Dan Petrescu a fost întrebat despre punctele forte ale oltenilor.

„Bursucul” a început prin a-l elogia pe Mirko Pigliacelli, portarul de la CSU, despre care a avut numai cuvinte de laudă.

Dan Petrescu: „Nu există portar în Europa cu pasele lui Pigliacelli”

>

„În opinia mea, pericolul vine de peste tot. Gândiți-vă la portar, ce pase dă. Nu cred că există portar în România și în Europa să dea pasele pe care le dă Pigliacelli. Are o viziune fantastică, e primul lor «fundaș» care pasează excelent. 

Apoi, la mijloc, au jucători foarte buni care fac diferența. Iar de atacanți nu mai zic, Ivan e într-o formă fantastică, la fel și Markovic, care a crescut foarte mult. Toți jucătorii lor de atac sunt foarte buni. Gustavo ne dă gol pe unde ne prinde, mai ales pe mine, ca antrenor, mi-a dat gol și când eram în China”, a declarat Petrescu. 

Potrivit statisticilor firmei de monitorizare InStat, în acest sezon Pigliacelli a încercat 774 de pase cu piciorul, în acțiune. 87% dintre acestea, un total de 671, au fost precise.

Procentajul lui Piglacelli este, într-adevăr, cel mai mare dintre portarii titulari de la echipele din Liga 1.

Mirko Pigliacelli a ajuns la CSU Craiova în vara lui 2018, sub formă de împrumut de la echipa italiană Pro Vercelli. În ianuarie 2019, oltenii l-au cumpărat definitiv, în schimbul a 300.000 de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.