Liga 1

Confuzie înainte de golul Craiovei » „Centralul” a trecut peste semnalizarea asistentului + Verdictul specialistului

+35 Foto
Jonathan Rodriguez cere explicații pentru faza din minutul 49

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 08 aprilie 2022

Golul egalizator al celor de la FCU Craiova în meciul cu Dinamo a fost precedat de un moment de confuzie.

FCU Craiova a egalat în minutul 50 al meciului din Ștefan cel Mare. Răzvan Patriche a respins cu capul o lovitură de la colțul terenului, iar Jeremy Huyghebaert a reluat din prima, de la marginea careului. Eșanu a plonjat târziu, iar balonul a trecut pe sub el.

Faza controversată în Dinamo - FCU Craiova

Înaintea cornerului, însă, a existat un moment de confuzie.

În faza de atac a alb-albaștrilor, mingea se îndrepta către atacantul Andrea Compagno. Italianul era în spatele fundașilor, astfel că asistentul de pe acea parte, Valentin Avram, a ridicat fanionul.

Numai că balonul nu a mai ajuns la Compagno. În schimb, a fost respins în corner de Jonathan Rodriguez, iar „centralul” Marian Barbu a trecut peste semnalizarea „tușierului” și le-a oferit oltenilor lovitura de la colț.

Din faza fixă a rezultat golul egalizator.

Jonathan Rodriguez respinge balonul în corner

Pare a fi o poziție de ofsaid a lui Compagno. Este în afara jocului în momentul pasei, numai că mingea este controlată de fundaș. În momentul în care lovește mingea, aceasta este controlată. 

Dă în minge prin alunecare pentru că așa vrea să facă. Nu este presat de Compagno, aflat în spatele său la aproape 3 metri. Cred că așa a fost judecată faza, și a fost judecată bine.

- Constantin Zotta, fost arbitru, la Orange Sport

Precedentul „Mbappe”

Faza a amintit foarte mult de una din finala Ligii Națiunilor din 2021. Pe 10 octombrie, Franța a cucerit trofeul, 2-1 în finala cu Spania, dar golul victoriei a declanșat proteste împotriva legii ofsaidului în toată Europa.

Kylian Mbappé era inițial în ofsaid la pasa lui Theo Hernandez. Însă a reintrat în joc doar pentru că Eric García a atins mingea, în încercarea de a respinge lansarea lui Theo. Mbappé a scăpat singur cu Unai Simón și a înscris.

Nici la această fază, nici la faza judecată de Marian Barbu, nu a fost dictat ofsaid.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.