Tenis

Discurs dur la adresa jucătorilor de tenis din Rusia și Belarus: „Să fie excluși. Și ei sunt vinovați pentru război”

Rusia, Cupa Davis/ foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 08 aprilie 2022

Olga Savchuk, fostă jucătoare de tenis ucraineană și căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean Cup a Ucrainei, a avut un discurs dur la adresa jucătorilor din Rusia și Belarus.

Savchuk consideră că toți jucătorii ruși și bieloruși ar trebui dați afară din circuit. ITF a exclus Rusia și Belarus de la Cupa Davis și Billie Jean Cup, dar jucătorii pot participa la turneele individuale, însă nu sub numele sau steagul celor două țări

Olga Savchuk: „Ar trebui excluși cu toții”

„Sunt de acord cu toți jucătorii noștri de tenis care și-au exprimat poziția anterior. Ar trebui să fie excluși cu toții, rușii și bielorușii. Pentru că aceasta este o vină comună, acesta este guvernul lor, ei l-au ales și nu pot da vina pe altcineva.

De ce oamenii care și-au pierdut locul de muncă în Rusia, care au trăit din salariu în salariu, au de suportat sancțiuni, dar nu și sportivii? Dacă se introduc sancțiuni, acestea ar trebui să fie pentru toată lumea”, a declarat Olga Savchuk, potrivit sport.ua.

ITF a suspendat federațiile din Rusia și Belarus

ITF a anunțat că suspendă federațiile de tenis din Rusia și Belarus de la toate competițiile pe echipe. Astfel, acestea nu vor mai putea participa la Cupa Davis și Billie Jean King Cup.

„Federația Internațională de Tenis (ITF) condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia și facilitarea acesteia de către Belarus. Pe lângă anularea tuturor evenimentelor ITF din acele țări, Consiliul ITF a anunțat astăzi suspendarea imediată a Federației Ruse de Tenis (RTF) și a Federației de Tenis Belarus (BTF) din calitatea lor de membre ITF și de la participarea la competiția internațională pe echipe ITF până la noi ordine.

Înștiințare: ITF rămâne în contact strâns cu Federația Ucraineană de Tenis și este solidară cu poporul ucrainean”, se arată în comunicatul emis de ITF.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.