Liga 1

Jucătorul lui CFR Cluj pe care Dan Petrescu îl consideră persecutat de arbitri: „E rugby ce îi fac adversarii, nu fotbal! Am și uitat cum e să avem penalty”

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj // foto: captură YouTube @ CFR 1907 Official

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 09 April 2022

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, consideră că Gabriel Debeljuh (25) a căpătat o reputație de jucător care simulează, motiv pentru care arbitrii ezită să fluiere faulturile comise asupra sa.

La conferința de presă premergătoare meciului dintre CS Universitatea și CFR Cluj, Dan Petrescu s-a plâns de faptul că Gabriel Debeljuh, unul dintre atacanții aflați la dispoziția sa, ar fi „persecutat”.

Concret, „Bursucul” consideră că arbitrii ezită să acorde penalty-uri pentru CFR Cluj la fazele în care e implicat Debeljuh.

Dan Petrescu: „E rugby ce îi fac lui Debeljuh, nu fotbal!”

>

„Gabi e un jucător inteligent, care marchează, joacă pentru echipă, se sacrifică, face și faza de apărare. E faultat foarte mult, dar arbitrii și-au făcut o impresie greșită despre el. Și la Craiova am avut penalty clar, când am făcut 1-1, dar din cauză că e vorba despre Debeljuh nu se mai dă niciun fault.

Nu am mai primit un penalty [de mult], am și uitat cum e. Asta nu înseamnă că vrem să primim penalty gratuit sau la următorul meci. Dar, sincer, și la meciul cu Farul am avut penalty clar la Debeljuh, am tăcut, dar se pare că arbitrii nu mai vor să dea pentru că s-a dus vorba că se aruncă”, a declarat antrenorul campioanei.

Dan Petrescu: „În locul lui Debeljuh, aș fi protestat foarte mult”

„Dacă vedeți niște faulturi... l-am chemat și pe domnul președinte, care e fost arbitru (n.r. - Cristian Balaj), și l-am întrebat.

E rugby ce îi fac lui Debeljuh, nu e fotbal. Dacă ăia îl aruncă pe jos, îl împing, ce să facă, să stea în picioare? Are viață grea, cu toate astea nu ia galben sau roșu. În locul lui, aș fi protestat foarte mult”, a declarat antrenorul campioanei.

În acest sezon, Debeljuh a adunat 44 de meciuri, 16 goluri și 6 cartonașe galbene, 4 dintre acestea în competițiile interne.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.