Liga 1

FC Botoșani - Sepsi 0-1 » Anihilați acasă, moldovenii cad pe 3 în play-out. Clasamentul actualizat

+12 Foto
FC Botoșani - Sepsi // foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de Ionuț Tăbultoc (foto), Denisa Dudescu  —  duminică, 10 aprilie 2022

Sepsi a câștigat în deplasare cu FC Botoșani, scor 1-0, în etapa 4 din play-out-ul Ligii 1.

Alexandru Tudorie a înscris unicul gol al partidei, în minutul 3. Atacantul covăsnenilor i-a depășit cu lejeritate pe Dawa și Șeroni, stoperii gazdelor, și a finalizat cu un șut la colțul scurt, lângă bară.

Sepsi a fost aproape să-și majoreze avantajul în minutul 28. Ștefănescu a încercat să profite de ieșirea hazardată a portarului Eduard Pap cu un lob de la peste 30 de metri de poartă, dar mingea a căzut aproape de poartă.

Prima parte s-a încheiat cu nervii întinși la maximum. Gazdele au cerut penalty la o fază în care mingea l-a lovit în abdomen pe stoperul Bogdan Mitrea. „Centralul” George Găman a apucat să le acorde penalty moldovenilor, dar a revenit asupra deciziei după intervenția corectă a asistentului Sebastian Gheorghe.

Sepsi versus Eduard Pap în partea a doua

Oaspeții au început repriza secundă în forță. După ce și-a depășit doi adversari în viteză, Golofca a șutat din afara careului, dar Pap a respins în corner. Din faza fixă rezultată, Tudorie a trimis cu capul spre poartă, dar Pap a reținut fără probleme.

Golofca a fost blocat de Pap și în minutul 63, la capătul unei incursiuni în banda stângă. Câteva zeci de secunde mai târziu, Mitrea a ratat o execuție din câțiva metri, în urma unei centrări a lui Ștefănescu. Mascat de adversari, stoperul lui Sepsi a trimis mult pe lângă dintr-o poziție excelentă.

Sepsi a continuat să controleze meciul și a mai bifat câteva ocazii bune prin Tudorie, Golofca și Luckassen, toți impreciși la finalizare sau blocați de câteva parade extraordinare ale lui Pap.

Rezultat final 0-1, iar covăsnenii adună 3 puncte prețioase. Sepsi ajunge la un total de 30 de puncte și urcă pe 2 în play-out, depășindu-și adversara de astăzi. Lider rămâne Rapid, cu 32 de puncte.

FINAL » FC Botoșani - Sepsi 0-1

Echipele de start la FC Botoșani - Sepsi:

FC Botoșani: E. Pap - Braun, Dawa, Șeroni, Dragu - Papa, Dican, E. Florescu - Mailat, M. Roman II, Jaja Silva 
Rezerve: M. Contra - Haruț, Țigănașu, Tîrcoveanu, D. Croitoru, Petkovski, Grubac, M. Santos, Tisdell 
Antrenor: Marius Croitoru 

Sepsi: Niczuly - R. Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu - E. Gonzalez, N. Păun, M. Ștefănescu - Bărbuț, Tudorie, Golofca 
Rezerve: Began - Tincu, Ispas, Vașvari, Aganovic, I. Fulop, Ashkovski, Damașacan, Luckassen 
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Municipal (Botoşani)
Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.