Campionate

FCSB joacă pe „Arcul de Triumf” » S-a stabilit data primului meci

Amicalul cu FCSB, care ar fi trebuit inițial să deschidă turneul european al lui Dinamo Kiev sub numele „Meciul Păcii. Stop războiului!”, se va juca pe 20 aprilie. Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 10 aprilie 2022

Amicalul cu FCSB, care ar fi trebuit inițial să deschidă turneul european al lui Dinamo Kiev sub numele „Meciul Păcii. Stop războiului!”, se va juca pe 20 aprilie.

Jucătorii lui Dinamo Kiev au sosit încă de vineri, 1 aprilie, în România și, la început, amicalul cu FCSB ar fi trebuit să fie primul „Meci al Păcii" al echipei lui Mircea Lucescu în turneul european împotriva războiului. 

Fusese stabilit pe 6 aprilie, pe stadionul Arcul de Triumf, dar ucrainenii au refuzat această variantă în cele din urmă, motivând că nu sunt suficient de pregătiți. 

FCSB, după Legia și Galatasaray 

Acum însă, kievenii ar avea planul stabilit pentru partidele din aprilie. Potrivit lui Artem Frankov, redactorul-șef al publicației locale Futbol, Dinamo Kiev o va întâlni la două săptămâni de la programarea inițială. Miercuri, 20 aprilie. 

Înaintea testului cu FCSB, va avea două meciuri, la Varșovia, cu Legia (12 aprilie), și la Istanbul, cu Galatasaray (14 aprilie). După confruntarea de la București, va juca la Dortmund, contra Borussiei (26 aprilie), și la Zagreb, două zile mai târziu, cu Dinamo. 

Borussia Dortmund, apel la suporteri 

Președintele Borussiei Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a făcut un apel la fanii propriei echipe să vină în număr mare pe Signal Iduna Park pentru a ajuta Ucraina: „Fotbalul este cel mai bun lucru din lume, dar sunt altele mult mai importante. Pacea, sănătatea, țara, educația. În inima Europei, aceste valori au fost distruse și e foarte dureros”. 

Citește și alte știri de fotbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.