Altele

Apropiatul lui Putin, accident la hochei » Ce a pățit Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului

Aleksandr Lukașenko

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 aprilie 2022

Aleksandr Lukașenko, președintele din Belarus, a suferit un accident în timpul unui meci de hochei de amatori.

Președintele de 67 de ani este un împătimit al sportului. După ce a jucat fotbal, la care a renunțat din cauza unei accidentări la genunchi, acesta s-a orientat către hochei, fiind acum conducătorul unei echipe de amatori, în care joacă în mod constant.

VIDEO Aleksandr Lukașenko, accident la hochei

Recent, în timpul unui meci, Lukașenko a avut de suferit. Acesta a fost lovit de un adversar cu crosa în fața, dar nu a suferit răni grave. Ce-i prezenți i-au acordat ajutor imediat, iar Aleksandr Lukașenko a continuat meciul.

Cine e Aleksandr Lukașenko, „ultimul dictator al Europei”

Aleksandr Lukașenko, președinte în Belarus din 1994, supranumit „ultimul dictator al Europei”, este un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și l-a sprijinit constant de la începerea războiului cu Ucraina.

Aleksandr Lukașenko // foto: Guliver/GettyImages

La alegerile din 2020, în jurul său a fost un scandal enorm, fiind suspectat că a falsificat rezultatele. Ulterior, în Belarus au izbucnit proteste masive împotriva acestuia.

În martie 2020, la începutul pandemiei de COVID-19, acesta nu a dorit să impună măsuri de protecție în Belarus. Susținând că nu vrea să afecteze economia țării, el nu a ținut cont nici de avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății, care a cerut măsuri de izolare totală. I-a sfătuit pe oameni să combată virusul cu vodcă, saună, muncă și sport. 

Sunt excelent la multe sporturi. Scuzați-mi lipsa de modestie, vă voi arăta într-o zi. Toți cei care mă cunosc vor confirma. Îmi place să alerg, mă plimb cu bicicleta, iubesc hocheiul și am fost fotbalist profesionist, am jucat până când m-am accidentat la genunchi. Fotbaliștilor nu se simte bine în curse de 10-15 kilometri, dar eu pot alerga 15-20 de kilometri
 - Aleksandr Lukașenko, în 2020

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.