Tenis

Fostul antrenor al Simonei Halep, semne de întrebare în privința colaborării cu Mouratoglou: „Le dau 40% șanse de reușită. Ce va face când revine Serena?”

Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 aprilie 2022

Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep (31 de ani, 20 WTA), a vorbit despre decizia acesteia de a lucra cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou (51 de ani).

Potrivit antrenorului român, Simona și Mouratoglou au șanse mici de a colabora pe termen lung. În plus, Firicel Tomai se întreabă ce se va întâmpla când Serena Williams va reveni în circuit, cel mai probabil la Wimbledon.

Semne de întrebare în privința colaborării Halep - Mouratoglou

„Nu am fost surprins, pentru că Halep a zis că vrea să încerce să se antreneze la o Academie. Ea nu s-a antrenat într-un asemenea sistem. Nu cred că e cel mai de succes antrenor. Sunt alții la fel de buni, dar nu au același marketing, nu au aceeași imagine. Țin minte că l-am văzut la Roland Garros, unde a închiriat un spațiu pentru a-și face reclamă.

De ce să fie cel mai bun? Pentru că lucrat cu Serena? Acolo, factorul decisiv a fost Serena.  Simona l-a întrebat dacă o antrenează înainte de Indian Wells, dar el a refuzat. După aceea, el discutat cu Serena și i-a dat voie. 

Dar ce va face Muratoglou cu două jucătoare de top dacă Williams revine la Wimbledon? Dacă Serena apare, nu văd un viitor clar pentru cuplul Halep – Muratoglou. Le dau 40% șanse de reușită, adică să meargă mai mult de câteva luni. Cred că fiind într-o criză de imagine, Muratoglu a văzut că Simona e motivată și speră să dea lovitura cu ea. Dar e destul de greu.

Halep suferă fizic. Nu o mai ajută fizicul.  Dacă Simona nu câștiga Grand Slam după Grand Slam când era la 100% din punct de vedere fizic, acum îi va fi foarte greu. Ea are o problemă serioasă la spate, care o poate afecta oricând. Și mai are și alte accidentări. Nu o văd să lupte cu fetele care lovesc puternic. Când Iga Swiatek dă cu dreapta, sar scântei din minge”, a declarat Firicel Tomai la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Cu ce o poate ajuta el? Are niște aplicații care îi dau foarte multe detalii despre jucătoare și poate îi dă multe informații și o îi tacticiează jocul. Sunt curios cum vor merge lucrurile. El vrea să fie mereu în centrul atenției, să apară primul, iar Simonei nu cred că-i place. Ea preferă antrenorii discreți.
Firicel Tomai

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.