Tenis

Încă o decizie neașteptată! Ashleigh Barty a anunțat ce va face după ce s-a retras din tenis: „Va fi captivant”

Ashleigh Barty (25 de ani) și-a găsit rapid ocupație după retragerea din tenis. Australianca va scrie cărți pentru copii.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 aprilie 2022

Ashleigh Barty (25 de ani) și-a găsit rapid ocupație după retragerea din tenis. Australianca va scrie cărți pentru copii. 

Pe 23 martie anul acesta, Barty a surprins pe toată lumea în momentul retragerii din tenis. Sportiva din Australia era în plină formă, lider mondial și proaspătă campioană la Australian Open. 

Francezii de la RMC i-au prevăzut un viitor tot în tenis, în postura de antrenoare, dar Barty a luat o nouă decizie neașteptată. Va scrie cărți pentru copii. 

Ashleigh Barty se apucă de scris

Prima serie de volume va fi publicată în luna iulie și va conține 6 povești pentru copii, cu titlul „Mica Ash”. Întâmplările vor fi inspirate chiar din viața sportivei. Totul a pornit dintr-o glumă, de la un moment petrecut alături de nepoata ei în vârstă de 5 ani. 

„E la vârsta perfectă în care poate înțelege poveștile. Va fi minunat să poată citi poveștile scrise de mine. La 25 de ani nu e ceva obișnuit să intri într-un proiect ca acesta, dar este foarte captivant. Va fi distractiv și e ceva ce mi-am dorit întotdeauna să fac”, a spus Barty, potrivit Reuters

VIDEO Ultimul punct jucat de Ashleigh Barty în tenis

Finala Australian Open 2022, câștigată cu 6-3, 7-6, a fost ultimul meci jucat de Barty în tenisul profesionist.

Născută la Ipswich (Australia), Barty a dominat tenisul feminin în ultimii ani. Și-a început cariera la 5 ani, iar între 2014 și 2016 a renunțat la tenis, pentru a se dedica cricket-ului.

În total, are 15 turnee câștigate la simplu, între care 3 de Grand Slam: Australian Open (2021), Wimbledon (2020), Roland Garros (2019). Mai are în palmares și 12 turnee la dublu.

24.000.000 de dolaria câștigat Barty din tenis

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.