Liga 1

CSU Craiova acuză arbitrajul lui Radu Petrescu: „Chiar și cu brigada de arbitri, CFR nu a putut să ne învingă”

+8 Foto
Radu Petrescu la meciul CSU Craiova - CFR Cluj Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 11 aprilie 2022

CS Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu CFR Cluj, scor 3-2. Marcel Popescu, managerul general al oltenilor, s-a declarat nemulțumit de maniera de arbitraj a lui Radu Petrescu.

Chiar dacă s-au impus în fața campioanei, oltenii nu sunt mulțumiți. Aceștia acuză maniera de arbitraj a „centralului” Radu Petrescu, care nu a văzut două faulturi extrem de violente ale ardelenilor și a interpretat greșit niște faze simple.

„Ceea ce mă bucură este mentalitatea jucătorilor, faptul că au văzut că pot fi învingători în fața clasicelor echipe cu care nu ai nicio șansă: FCSB și CFR Cluj. Mă bucur că am făcut posibil să plece de pe stadion fericiți zeci de mii de oameni. 

Mă preocupă  însă maniera de arbitraj. Cu toate că noi am câștigat, CFR nu a invocat o manieră tendențioasă și un rezultat mincinos, însă sunt obligat să aduc aminte că au fost câteva faze extrem de ciudate, toate judecate în defavoarea noastră. 

În primul rând a fost Omrani, care a ieșit la rampă ca de obicei cu un gest nesportiv nesancționat, după care a venit cotul aplicat de Graovac lui Nistor. Să fiu decent în exprimare, acolo a fost o lovitură intenționată, indiscutabilă, la care se putea întâmpla un accident grav. S-a trecut cu vederea. După meci specialiștii au spus că a fost cartonaș roșu indiscutabil la Graovac și galben spre roșu la Omrani. 

În repriza a doua noi am revenit și am exercitat o presiune exactă asupra CFR-ului. Iarăși iese la rampă Radu Petrescu, care la intervenții extreme ale portarului și ale apărătorilor terminate cu ieșirea mingii în corner s-a făcut că nu vede. Erorile sunt elocvente. Chiar cu brigada de arbitri, CFR nu a putut să ne învingă”, a declarat Marcel Popescu la „Ora exactă în sport”, la Pro Arena.

Fazele incriminate de Marcel Popescu

În minutul 16, la 0-0. Atacantul campioanei l-a călcat pe Bogdan Vătăjelu, fără ca mingea să fie în zonă. Cum niciun arbitru nu a observat gestul golănesc, francezul a scăpat nesancționat. Apoi, în minutul 27 al meciului din Bănie, la 1-0 pentru CSU Craiova, Radu Petrescu a scos pentru prima dată cartonașul galben din buzunar. 

Jucătorul care l-a văzut a fost Daniel Graovac, unul dintre stoperii de la CFR Cluj. Bosniacul îl lovise cu cotul în cap pe Dan Nistor, exact sub privirea arbitrului central. Radu Petrescu a considerat că „galbenul” a fost de ajuns spre nemulțumirea fostului arbitru Constantin Zotta.

Aici chiar trebuia acordat cartonașul roșu. Dacă la Omrani spun că este între galben și roșu, aici cotul este folosit ca o armă, merge cu el direct în capul adversarului și există intensitate. Se duce în săritură, în viteză!
-Constanin Zotta

VIDEO Ștefan Gadola, declarații după CSU Craiova - CFR Cluj 3-2: „Nu este o catastrofă!”

>

Citește și alte știri de la CSU Craiova - CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.