Depăşind net nivelul modestului nostru campionat, acest Universitatea - CFR, 3-2, a oferit un spectacol agreabil, pe alocuri de gală, realizat și grație celor 22.000 de suporteri din tribune. Când joacă în fața unui public numeros și vocal, fotbaliștii se mobilizează altfel. Se străduiesc mai tare.
Pe „Oblemenco”, frumoasă a fost mai ales repriza secundă, alertă, animată în urma apariției tinerilor Markovici, Baiaram și Câmpanu, respectiv Petrila. Markovici și Petrila au înscris, iar Baiaram a contribuit la marcarea a două goluri. Cine n-are tineri să-și cumpere!, ce ziceți?
Un meci cu de toate, de la răsturnare de scor la un final dramatic, s-a terminat cu succesul meritat al Craiovei. Echipa care a vrut mai mult, a căutat mai mult și a obținut mai mult. La rându-i, CFR a reușit să întoarcă de la 0-1 la 2-1, după care, probabil, și-a închipuit că a încheiat conturile. A făcut un pas înapoi, convinsă că stilul ei de așteptare, cu concentrare redusă, îi va aduce încă o dată câștig de cauză.
Iată însă că nu i-a mai adus, că socoteala de la Cluj nu s-a potrivit la Craiova! CFR s-a trezit amendată de un adversar care, simțind-o mulțumită de sine la 2-2, a insistat, provocându-i primul eșec în L1 după jumătate de an! Sigur, nu strică să ai încredere în tine, în capacitățile tale. Încrederea exagerată riscă însă să devină un bumerang.
Universitatea Craiova - CFR Cluj 3-2. Oltenii au învins cu un gol marcat în prelungiri FOTO: Raed Krishan
Totuși, în ciuda înfrângerii, CFR rămâne în continuare principala candidată la titlu. Scuzați banalitatea, ea a pierdut o bătălie, nu și războiul.
Campioana poate invoca scuza că antrenorul ei n-a avut voie să stea pe bancă. Puțină lume știe că Dan Petrescu, sancționat pentru primirea a 4 cartonașe galbene, trebuia să-și ispășească pedeapsa la meciul precedent, contra lui FC Argeș la Cluj. Ceea ce evident că i-ar fi convenit, ca să nu lipsească de la derby-ul din Bănie.
Numai că, din păcate, LPF a uitat să-i comunice clubului din Gruia că la începerea play-off-ului s-au șters doar avertismentele jucătorilor, nu și ale antrenorilor! De ce această diferențiere e greu de înțeles, ca la noi la nimeni!
De partea cealaltă, lui Reghecampf i se cuvine o bilă albă, poate mai multe, pentru modul inspirat în care a mutat atât în întâlnirea cu FCSB, cât și în cea cu CFR. De fiecare dată, ca un șahist de top. În Capitală l-a introdus la fix pe Bic, autorul golului de 2-0, în vreme ce la Craiova a apelat la cei 3 tineri amintiți, dar și la croatul Roguljici.
De regulă rezervă, niciodată integralist de la transferul din septembrie 2021, acesta a intrat în minutul 90+1, la trecerea timpului, pentru ca în 90+6 să semneze golul unei victorii consemnate în ultima clipă.
Dacă Petrescu, adevărat ghinion!, a cedat iar puncte în prelungiri, ca și cu FCSB, Reghecampf a tras încă un loz câștigător. Datorită căruia echipa lui e pe cai mari. Cu șanse reale la ocuparea locului 2, dacă nu chiar și la titlu, cum anticipa „Bursucul” însuși. Misiune extrem de dificilă, dar nu utopică.
{{text}}