Liga 1

Liga 1 n-are rival: Botoșani - Sepsi a bătut clar City - Liverpool!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  luni, 11 aprilie 2022

Cel mai tare meci al anului în campionatele din Europa, derby-ul din Premier League de duminică, a avut o audiență de două ori și jumătate mai mică decât partida din Moldova, din play-out, a cărei repriză secundă s-a și suprapus peste primele 45 de minute de la Manchester

Fotbalul românesc n-are un nivel al competiției deosebit, însă continuă să atragă foarte mulți telespectatori. Mai mult, deși nu poate exista comparație între calitatea jocului prestat în Liga 1 versus marile campionate din Occident, care sunt transmise de televiziunile de sport de la noi, cu toate acestea, chiar și confruntările din play-out fac o audiență peste cea produsă de marile derby-uri de afară. Iar exemplul care susține cel mai clar această situație e ceea ce s-a petrecut duminică.

În Liga 1, s-a jucat, de la 17:30, meciul dintre Botoșani și Sepsi, 0-1, în play-out. Întâlnirea a fost transmisă de cele 3 posturi care dețin drepturile TV: Digi, Look și Orange, iar audiența cumulată a acestora a fost de 2,1 puncte de rating, ceea ce înseamnă o medie de privitori de peste 360.000 de telespectatori pe publicul național. 

Cam în același interval orar a avut loc și derby-ul din Premier League, Manchester City - Liverpool, 2-2, un meci cu un ritm și de o calitate excepționale. Acesta a fost televizat de Eurosport și a început la 18:30. Practic, primele 45 de minute din duelul Guardiola - Klopp s-au suprapus cu repriza secundă a duelului Croitoru - Bergodi. Iar la City - Liverpool s-au uitat în medie 145.000 de persoane, ceea ce se traduce printr-un rating de 1,1%.

Diferența de privitori dintre cele două jocuri e una incredibil de mare, chiar și în ciuda faptului că postul care a difuzat City - Liverpool nu e disponibil în rețeaua de cablu Orange, care înseamnă undeva în jur de 18-20% din piața de abonați TV din România.

Tot duminică, dar de la 20:30, în Liga 1 s-a jucat derby-ul etapei a 4-a din play-off, CSU Craiova - CFR Cluj, 3-2. Partida, una extrem de spectaculoasă și care a fost decisă la ultima fază, a produs o audiență foarte bună. Posturile Digi, Look și Orange au strâns împreună, în medie, în jur de 930.000 de telespectatori, un rating de 5,3%. De peste 6 ori mai mult decât City - Liverpool.

Eurosport pierde Premier League

Începând din vară, campionatul Angliei nu va mai fi transmis în România de Eurosport. Drepturile TV pentru perioada 2022-2025 au fost achiziționate de DigiSport și Look Sport. Cea din urmă televiziune își va schimba denumirea în Prima Sport, începând de luni, 18 aprilie, și a anunțat recent că l-a cooptat în echipa de comentatori pe Costi Mocanu, cel care a lucrat multă vreme la ProTV, unde a fost și comentator, dar și șeful redacției Sport.

4a fost locul ocupat de DigiSport duminică seara, în intervalul cuprins între orele 20:00 și 23:00, când s-a jucat CSU Craiova - CFR, fiind depășit doar de ProTV, Antena 1 și Kanal D

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.