Azi, la Arena Națională, au avut loc alegerile FRF. Răzvan Burleanu a fost singurul candidat la funcția de președinte și a câștigat al treilea mandat în fruntea fotbalului românesc.
Timp de două ore, Adunarea Generală a FRF a îndeplinit o formalitate. L-a ales pe Răzvan Burleanu ca președinte, acesta fiind votat în unanimitate. Au fost 272 de voturi pentru ca Burleanu să primească al treilea mandat, niciun vot împotrivă și nicio abținere.
Istoria s-a repetat și la alegerile pentru desemnarea membrilor din Comitetul Executiv. Pentru fiecare post a existat un singur candidat, fiecare fiind ales în unanimitate.
VIDEO Adunarea Generală a FRF
UPDATE 13:10 » Cum arată componență Comitetului Executiv al FRF:
- Răzvan Burleanu – președinte
- Gino Iorgulescu – prim vicepreședinte
- Octavian Goga – vicepreședinte
- Emilian Hulubei – reprezentat al Sindicatului Jucătorilor
- Kyros Vassaras – președinte CCA
- Mihai Stoichiță – director tehnic
- Alin Cioban – reprezentantul fotbalului feminin
- Dorin Pentru Cristian Vornicu - reprezentantul fotbalului în sală
- Cătălin Cighir – reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori
- Mihai Dăscălescu, Lajos Rancz - reprezentanții cluburilor din Liga 3
- Auraș Brașoveanu, Marius Burcă - reprezentanții cluburilor din Liga 2
- Daniel Niculae, Valeriu Argăseala- reprezentanții cluburilor din Liga 1
UPDATE 12:55 » Răzvan Burleanu ales președinte FRF în unanimitate
După discurs, s-a trecut la vot. Toți cei 272 de membri prezenți în Adunarea Generală l-au ales pe Răzvan Burleanu pentru al treilea mandat.
Ulterior, acesta a susținut un nou discurs.
- „Vă mulțumesc foarte mult. Este un moment foarte emoționant pentru mine. Vă mulțumesc pentru încredere și pentru această sursă de prietenie. Asta îmi dă energie. Energia de a continua pe drumul integrității, corectitudinii și al transparenței, energia de a trece peste criticile nefondate și de a lupta pentru cel mai important lucru câștigat în acești 8 ani: o competiție corectă”
- „Le mulțumesc și celor din administrație, care la 4 dimineața erau aici pentru a pregăti stadionul”
- „Peste 4 sigur voi fi mai optimist decât azi. Am întâlnit oameni ca dumneavoastră, plini de energie și determinare, iar asta îmi dă speranță și speranță pentru potențialul țării. FRF are nevoie de fiecare pentru a inspira o schimbare în societate”
- „Nu am nicio îndoială că nu vom reuși. Vă cunosc pe fiecare în parte. Misiunea pe care o avem azi e aceea de a face fotbalul mai bun pentru cei care vor veni după noi”
- „Vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru fotbal și comunitățile voastre. Voi fi alături de voi la fiecare pas”
UPDATE 12:40 » Răzvan Burleanu: „În 2014 era o prăpastie între fotbalul românesc și cel occidental”
„Pentru că pentru fiecare funcție este un singur candidat, propun ca pentru toate eșaloanele votul să fie deschis, să folosim cartonașele primite la intrare”, a spus Radu Vișan
Ulterior, Burleanu și-a început discursul:
- „Dragi coechipieri, când am candidat în 2014 am făcut-o având ca scop modernizarea fotbalului românesc. Între fotbalul românesc și cel occidental se adâncea o prăpastie, care se vedea din punct de vedere financiar, la capitolul integritate și în ceea ce privește modul de organizare”
- „Între timp, au trecut 8 ani în care am lucrat pentru a produce o schimbare care să conecteze fotbalul românesc la fotbalul de performanță„
- „Din 2014, viziunea noastră a fost aceea ca fotbalul românesc să devină cel mai important fenomen social din România și să asigure prosperitate. Pe scurt, fotbal comunicate și business. Vom continua să punem în valoare aceste valori”
- „Ținta primului mandat a fost să construim capacitatea administrativă pentru a face ca FRF să devină un factor de stabilitate și un promotor al fotbalului de elită. Pornind de la fotbalul de bază și până la crearea de noi competiții și intervenții la nivelul regulamentelor care să accelereze formarea jucătorilor”
- „Scopul celui de-al doilea mandat a fost să mergem mai departe cu toate dezvoltările pe care le-am promovat, să construim o platformă educațională solidă și să producem prima strategie tehnică a FRF din istoria noastră”
- „Nu vin să spun ce îmi propun în următorii 4 ani. De ce? Pentru că anul trecut am aprobat strategia FRF pentru 2021-2026, strategia tehnică și strategia pentru dezvoltarea fotbalului feminin. Vom adăuga alte trei documente în lunile următoare: strategia pentru dezvoltarea futsalului, strategia de responsabilitate socială și strategia pentru fotbalul de bază”
- „Am ajuns la peste 300.000 de practicanți ai celui mai iubit sport din România, organizăm 56 de competiții la nivel național, la care se adaugă cele organizate la nivel regional. În 2014 erau 21. Dintre acestea, 18 sunt dedicate juniorilor. România e reprezentată 19 loturi națioanale. În ele am investit peste 6 milioane de euro în 2021”
- „Fotbalul feminin a cunoscut o dezvoltare fără precedent. Peste 66.000 de fete practică fotbalul. În 2013 erau doar 330”
25,5 milioane de euroau fost veniturile înregistrate de FRF în anul fiscal 2021
UPDATE 12:30 » Burleanu a cerut aplauze pentru managerul financiar al FRF
După discursurile lui Stoichiță, Vlad Munteanu și Felix Grigore, Răzvan Burleanu a anunțat că urmează să fie prezentat raportul financiar al FRF. „Trecem la prezentările financiare și o invităm pe Georgiana Șilo, prima femeie manager financiar din cadrul FRF”.
După ce a constat că aceasta nu a fost aplaudată de cei prezenți la Adunarea Generală, Burleanu a revenit. „Ar fi trebuit să o aplaudați când am spus că prima femeie”, a adăugat șeful FRF. Invitații s-au conformat și au aplaudat.
UPDATE 12:00 » Mihai Stoichiță, discurs cu bâlbâieli
După ce conducerea FRF, care a instalat un prezidiu și două ecrane gigant pe gazon, le-a arătat invitaților mai multe prezentări Power Point, cu reușitele FRF din ultimii 4 ani, a luat cuvântul Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, care a citit un discurs în care s-a bâlbâit de mai multe ori.
„Anul trecut la Mogoșoaia am venit în fața voastră cu prima strategie tehnică a fotbalului românesc. Roadele se văd deja. Planul nostru pe termen mediu și lung prin care am creat un context pentru performanță. Documentul e ca o busolă, ne dă o direcție... Na, mă rog... În care ne îndreptăm acțiunile cu claritate în anii care urmează.
Am dezbătut împreuna ideile pe care le găsim în acest document. Factorul cheie în jurul căruia a fost construită această strategie a fost jucătorul. Pentru că problema cea mai atacată astăzi este lipsa jucătorilor care să ne ducă la performanțele după care tânjim. Cele de altă dată. Federația s-a implicat și cred că la nivel juvenil cred că am reușit să resuscităm toate sectoarele de activitate. Știți și dumneavoastră performanțele. Nu le repet, nu fac sărbătoare națională din asta.
S-au făcut modificări competiționale, s-a «profesionazit» sistemul de scouting. S-a creat o platformă internațională de scouting. Avem relații în Diaspora, în care, după atâția ani de la Revoluție, se nasc copii care pot să devină jucători la nivel înalt. Au trecut ani, părinții tineri care au imigrat ne dau produse pe care putem să le folosim în fotbal. Urât spus produse... Jucători pe care putem să-i folosim la loturile naționale și dumneavoastră la cluburile naționale.
Întrebarea e cum trecem la performanța pe care o înregistrăm la loturile de juniori la marea performanță a jucătorilor și cluburilor. Asta va fi cheia dezvoltării următoarei etape a parcursului pe care am pornit.
Acum două seri mă uitam la FCSB și Universitatea Craiova și mă bucuram pentru ambele echipe. Mă uitam la un joc din play-out, la Sepsi – Botoșani, la fel. E o bucurie să vezi, chiar dacă una pierde. Bucuria ți-o dă faptul că ai germeni care îți dau speranțe pentru viitor”, a spus Mihai Stoichiță.
UPDATE 11:50 » Invitații, la tribuna oficială de la Arena Națională
Adunarea Generală de azi se desfășoară în aer liber, pe Arena Națională. Cei peste 200 de invitați au luat la tribuna oficială a celui mai mare stadion din țară.
Înainte de începerea Adunării Generale, FRF a prezentat un video cu mesajul lui Aleksander Ceferin, președintele UEFA, iar printre invitații se numără Amaju Pinnck, membru în Consiliu FIFA, și Servet Yardimci, președintele Federației din Turcia.
Suntem martorii unui război teribil și tragic, care se desfășoară pe continentul european. Este nevoie de un lider pentru ca nava să se miște în direcția corectă, iar tu, Răzvan, ai reușit asta cu siguranță.
FRF a stat lângă UEFA când am respins pericole care amenințau esența fotbalului. Ca să nu mai vorbim de rolul esențial al lui Răzvan, care s-a opus desfășurării Campionatului Mondial o dată la doi ani
- Aleksander Ceferin
UPDATE 11:00 » Adunarea Generală a FRF se desfășoară acum în aer liber, pe Arena Națională
A început Adunarea Generală. Din cel 278 de membri afiliați, 266 sunt prezenți. Printre numele importante de la Arena Națională se numără Adrian Mititelu jr, Ovidiu Costeșin, Daniel Niculae, Marius Bilașco sau Bogdan Bălănescu.
Burleanu va câștiga un nou mandat în fruntea FRF
Cei 278 de membri afiliați ai Federației Române de Fotbal vor putea azi vota viitorul președinte. FRF se așteaptă la o prezență de 95%, iar după ce dosarele depuse de Sorin Răducanu, ex-fotbalist la Dinamo și Sportul, și Gabriel Șeitan, scriitor, au fost respinse, Burleanu e sigur de victorie.
Ales prima dată în 2008, după ce Gică Popescu a fost trimis la închisoare cu o zi înainte de alegeri, Răzvan Burleanu va continua la șefia FRF până în 2026. Cu el președinte, România s-a calificat la EURO 2016. În plus, în mandatul lui Burleanu, s-au mai bifat două calificări la Euro U21 și una, recent, la U19
Argăseală și Niculae, reprezentații Ligii 1 în Comitetul Executiv
Pe orginea de azi a Comitetului Executiv de azi se află și alegerea reprezentaților Ligii 1. Daniel Niculae (39 de ani, președinte Rapid) și Valeriu Argăseală (66 de ani, președinte FCSB) vor fi cei care vor reprezenta Liga 1. Inițial, pe listă era și Ovidiu Costeșin (42 de ani, director general CSU Craiova), dar acesta s-a retras.
Nu pot să spun cum va vota FC Botoșani, chiar dacă e un singur candidat. Nu credeam că vom ajunge aici. Mulți îl acuză pe Burleanu că nu e bun, că nu face, că nu drege, dar când e vorba să facă ei ceva, să candideze, fug ca iepurii. Ar fi trebuit ca fotbalul românesc să genereze un contracandidat, o alternativă, cu un program solid. Liga 1 are numai 16 voturi, în rest fac diferența fotbalul în sală, feminin, cel de la Liga a 2-a și a 3-a. Unde, chiar dacă e jale, e clar că vor vota cu Burleanu.
El a promis și dezvoltarea fotbalului de masă, dar nu prea dă rezultate. A promis multe. Probabil că nu va avea unanimitate, ar fi chiar culmea! Vor fi câteva voturi împotrivă, câteva abțineri, dar nu e deloc în regulă că s-a ajuns aici, să candideze singur
- finanțatorul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime
{{text}}